logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki wyjmak do pinów do kostki Honda – jaki model narzędzia sprawdzi się najlepiej?

DaroMc 30 Sty 2026 14:01 258 4
REKLAMA
  • #1 21824276
    DaroMc
    Poziom 16  
    Ocena: 107
    Cześć,
    pierwszy raz utknąłem przy wyjmowaniu pinów z kostki w samochodzie i proszę o wskazówkę.
    Potrzebuję przełożyć kilka pinów z takiej wtyczki, bez niszczenia plastikowej obudowy.
    Próbowałem standardowych uniwersalnych wyjmaków z Chin, igieł, ale żaden nie pasuje i nie pozwala zwolnić blokady pinów
    Dołączam zdjęcia wtyczki i pinów – widać w niej metalowe języczki blokujące trzymające piny wewnątrz.
    Proszę o radę: jaki konkretny typ wyjmaka / narzędzia polecacie, aby wyjąć te piny bez uszkadzania kostki?
    Z góry dzięki za pomoc :)

Ps. Tytuł wymusiła AI

Biała kostka elektryczna z metalowymi pinami i kolorowymi przewodamiBiała plastikowa wtyczka samochodowa z kolorowymi przewodami i widocznymi pinami[/url[url=https://obrazki.elektroda.pl/5089945300_1769777396.jpg]Metalowy pin z przewodem leżący na drewnianej powierzchni, widoczne zaczepy blokujące.[/url]
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21824343
    DaroMc
    Poziom 16  
    Zwykła igła nie daje rady....od niej zacząłem .
    Wydaje mi sie ze musi byc cos szerokiego i bardzo płaskiego.
  • REKLAMA
  • #5 21826254
    DaroMc
    Poziom 16  
    Podpowiedzcie mi jaki to rodzaj pinu. Są podobne ale takiego nie znalazłem. Wymiary 1.5mm x 1,8 mm ok 16mm długości.
    Metalowy pin konektorowy z przewodem, długość około 16 mm
    Metalowy pin owalnego kształtu z przewodem, w zbliżeniu, z zielonymi kablami w tle
    Metalowy pin z przewodem o długości około 16 mm obok linijki z podziałką w milimetrach
    Metalowy pin stykowy na białym tle, zbliżenie, długość około 16 mm
REKLAMA