Mam TH08 / 1? WiFi https://openbekeniot.github.io/webapp/devices/Tuya_TH08.html. Udało mi się go uruchomić; chcę jednak mieć możliwość zatrzymania go przed wejściem w DeepSleep, aby móc zaktualizować autoexec.bat lub cokolwiek innego - naciśnięcie przycisku zatrzymuje autoexec przed uruchomieniem polecenia DeepSleep.
Wersja oprogramowania układowego: Zbudowany 27 stycznia 2026 23:02:13, wersja 1.18.250
Konfiguracja
autoexec.bat
Przycisk jest podłączony do P14 na module WiFi.
Jeśli dodam "addEventHandler OnHold 14 stopAllscripts" do konfiguracji, nie wykona autoexec.bat.
Jeśli dodam "addEventHandler OnHold 14 stopAllscripts" na początku pliku autoexec.bat, nie działa.
Dziennik pokazuje, że rejestruje naciśnięcie przycisku, gdy go nie naciskam, jeśli zostanie dodany do konfiguracji / szablonu, ale zatrzymuje działanie autoexec.
W tej chwili mam delay_s 30 w autoexec.bat, aby dać mi czas na aktualizacje itp.
Jak mogę sprawić, by to działało lub czy jest coś innego, co mogę zrobić, aby powstrzymać urządzenie przed przejściem w stan głębokiego uśpienia do czasu ponownego uruchomienia?
Dzięki
AI: Dla wyjaśnienia, czy po naciśnięciu i przytrzymaniu przycisku na P14 urządzenie ma całkowicie pominąć wchodzenie w DeepSleep dla tego cyklu, czy też powinno pozostać uśpione do momentu ponownego ręcznego uruchomienia DeepSleep?
pozostawać w stanie uśpienia aż do ponownego uruchomienia
AI: Czy po wykonaniu polecenia stopAllscripts (jak pokazano w dziennikach) urządzenie nadal przechodzi w stan DeepSleep, czy dzieje się coś innego? Czy są jakieś komunikaty o błędach lub nieoczekiwane zachowania w dziennikach po tym punkcie?
Nie, nie uruchamia autoexec.bat, więc nie przechodzi w DeepSleep
Wersja oprogramowania układowego: Zbudowany 27 stycznia 2026 23:02:13, wersja 1.18.250
Konfiguracja
{
"vendor": "Tuya",
"bDetailed": "0",
"name": "Full Device Name Here",
"model": "enter short model name here",
"chip": "BK7231N",
"board": "CBU",
"flags": "0",
"keywords": [
"TODO",
"TODO",
"TODO"
],
"pins": {
"7": "dInput;5;0",
"8": "BAT_Relay;3;0",
"14": "Btn;4;0",
"16": "WifiLED_n;0;0",
"20": "CHT83XX_SCK;0;0",
"22": "CHT83XX_SDA;0;1",
"23": "BAT_ADC;2"
},
"command": "backlog PowerSave 1; startDriver battery; addEventHandler OnHold 14 stopAllscripts; startDriver CHT83XX; CHT_Calibrate 0 6",
"image": "https://obrazki.elektroda.pl/YOUR_IMAGE.jpg",
"wiki": "https://www.elektroda.com/rtvforum/topic_YOUR_TOPIC.html"
}
autoexec.bat
CHT_Calibrate 0 6
setChannelType 0 Temperature_div10
setChannelType 1 Humidity
waitFor MQTTState 1
delay_s 1
publish temp-humdity/device_1 "{"temp":$CH0,"humdity":$CH1,"bat_voltage":$batteryVoltage,"bat_percent":$batteryLevel}" 1
delay_s 30
DeepSleep 180
Przycisk jest podłączony do P14 na module WiFi.
Jeśli dodam "addEventHandler OnHold 14 stopAllscripts" do konfiguracji, nie wykona autoexec.bat.
Jeśli dodam "addEventHandler OnHold 14 stopAllscripts" na początku pliku autoexec.bat, nie działa.
Dziennik pokazuje, że rejestruje naciśnięcie przycisku, gdy go nie naciskam, jeśli zostanie dodany do konfiguracji / szablonu, ale zatrzymuje działanie autoexec.
Info:SENSOR:DRV_CHT83XX_ReadEnv: Temperature:32.968750C Humidity:72.519165%
Info:MAIN:Time 454, idle 63163/s, free 71656, MQTT 1(1), bWifi 1, secondsWithNoPing 383, socks 2/38 POWERSAVE
Info:GEN:14 Button_OnLongPressHold
Info:EVENT:EventHandlers_FireEvent: executing command stopAllscripts
Info:GEN:14 Button_OnLongPressHold
Info:EVENT:EventHandlers_FireEvent: executing command stopAllscripts
Info:GEN:No change in channel 0 (still set to 329) - ignoring
Info:GEN:No change in channel 1 (still set to 72) - ignoring
W tej chwili mam delay_s 30 w autoexec.bat, aby dać mi czas na aktualizacje itp.
Jak mogę sprawić, by to działało lub czy jest coś innego, co mogę zrobić, aby powstrzymać urządzenie przed przejściem w stan głębokiego uśpienia do czasu ponownego uruchomienia?
Dzięki
AI: Dla wyjaśnienia, czy po naciśnięciu i przytrzymaniu przycisku na P14 urządzenie ma całkowicie pominąć wchodzenie w DeepSleep dla tego cyklu, czy też powinno pozostać uśpione do momentu ponownego ręcznego uruchomienia DeepSleep?
pozostawać w stanie uśpienia aż do ponownego uruchomienia
AI: Czy po wykonaniu polecenia stopAllscripts (jak pokazano w dziennikach) urządzenie nadal przechodzi w stan DeepSleep, czy dzieje się coś innego? Czy są jakieś komunikaty o błędach lub nieoczekiwane zachowania w dziennikach po tym punkcie?
Nie, nie uruchamia autoexec.bat, więc nie przechodzi w DeepSleep