Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    Ssiopek
    Level 11  
    Witam, wczoraj po odpaleniu tunera pojawił się komunikat o możliwości aktualizacji tunera i tak też zrobiłem. Jakieś 2 tygodnie temu aktualizowałęm do tych czarnych ramek i wszystko poszło ok ale tym razem pojawił się ten błąd 02 i nic nie mogę oglądać. Co powinienem z tym fantem począć? Czy wgranie softu programem pcload coś da? Jaki soft? A może jakieś prostrze rozwiązanie? A może metoda ze strony lakiego na 4275 odnośnie ponownej aktualizacji? Pozdrawiam.
    Borgi
    Level 11  
    Spróbuj powrócić do ustawień fabrycznych i jeszcze raz wgraj softa
    Ssiopek
    Level 11  
    Witam ,a jak sie wgrywa nowy soft?
    Anonymous
    Anonymous  
    j.vit
    Level 19  
    witam a ja bym Ci radził zrobić restart czyli <> i wtyczka do prądu i czekać aż pojawi sie init wtedy wyłączyć tuner i ponownie włączyć usunąć listy kanałów i następnie wpisać zamiast 12322 nową częstotliwosć 12188 V i zrobić przeszukanie i nie trzeba zawracać głowe APS -chyba ze W/W czynności to problem!!!!! oczywiście tuner cały czas podłączony do anteny skierowanej na satelite Hotbird
    j.vit
    Level 19  
    dokładnie tak jak wciśniemy <> i wtyczka do prądu dekoder zaczyna wgrywanie softu z nieba ,a błąd 02 jes to błąd karty i wytępuje jak jest coś nie tak z oprogramowaniem aa. czasem pomaga pózniejsze dołączenie wtyczki biegnącej z konwertera , w czasie przedświątecznym >nowy rok robiłem tak kilkanascie tunerów ponieważ 12188 zwieszało tunery polsatu >zazwyczaj stare
    Ssiopek
    Level 11  
    niestety tak jak myślałem cała ta procedura nic nie dała, soft pobrało ponownie ale dekoder nadal jest zablokowany, jest to blokada wynikająca z wersji oprogramowania, które nie obsługuje kart starego typu.
    romixk
    Level 11  
    mam problem jak go odblokowac jaki soft i skad go sciagnac i jakim go programem potraktowac aby chodzily fta ma blad 02 stara karta prosze o porade bo z innymi dekami sobie radze .pozdrowienia dla zyczliwych
    romixk
    Level 11  
    kolego ssiopek pytam wszedzie brak odpowiedzi ale podejzewam ze stary soft bylby dobry i dalej juz poszlo by jak cos znajdziesz daj znac na forum ciekawe czy czasami ten soft z 4275 nie jest taki sam jak do 4285???????jakby to bylo dobre to jakas szansa jest.pozdrowienia
    blondaska23
    Level 11  
    Panowie soft z ISD 4275 nie pasuje do ISD 4285, tak że macie duży kłopot, Jak narazie nie widziałem starego softu do isd 4285 na necie. a wgralicie soft do obsługi nowych kart alladyna a nie widzący juz starych kart. :cry:
    wjacek
    Level 12  
    Ssiopek masz zablokowany tuner i nic nie poradzisz wgrywając softy.
    Dawno nie użuwam Sagem ale miałem ten problem dwa lata temu aby ożywić twój tuner trzeba zewrzeć nóżki flesha. Tu masz opis http://www.laki.dvhk.pl/faq/rep_sagem2.htm ale jak się nie czujesz na siłach albo nie masz wprawy z lutowamiem SMD to nie radzę ja tak załatwiłem tuner i przegrzałem ścieżkę. To jest opis do 4275 ale w 4285 jest tak samo.
    Jak wlutujesz przełącznik to już prosta sprawa pójdzie za pierwszym razem.
    Ssiopek
    Level 11  
    wjacek wrote:
    Ssiopek masz zablokowany tuner i nic nie poradzisz wgrywając softy.
    Dawno nie użuwam Sagem ale miałem ten problem dwa lata temu aby ożywić twój tuner trzeba zewrzeć nóżki flesha. Tu masz opis http://www.laki.dvhk.pl/faq/rep_sagem2.htm ale jak się nie czujesz na siłach albo nie masz wprawy z lutowamiem SMD to nie radzę ja tak załatwiłem tuner i przegrzałem ścieżkę. To jest opis do 4275 ale w 4285 jest tak samo.
    Jak wlutujesz przełącznik to już prosta sprawa pójdzie za pierwszym razem.

tak tylko, że ten tuner fizycznie jest sprawny i wszystko w nim działa, aktualizuje się ponownie i tak dalej ale oprogramowanie nie czyta kart starego typu N1, swoją stroną to czy taka procedura zgrania starego softu jest aż tak trudna, że nikt tego nie dokonał, a gdyby tak z jakiegoś komisu wyciągnąć taki tuner i se soft zgrać????
    wjacek
    Level 12  
    Dobrze kombinyjesz Ssiopek jeżeki tuner ma stary soft to zgranie go nie jest trudne.
    romixk
    Level 11  
    wlasnie potrzebny stary soft do m4285 do 42 75 jest i tu zaczyna sie problem
    pilek
    Level 12  
    tez sie nie spotkałem z oprogramowaniem do 4285, moze cos na włoskich stronach
    j.vit
    Level 19  
    włosi takiego sprzetu nie mieli imieć nie bedą ale stary pewnie by pomugł jak masz starą karte a i soft z iinych tunków nie wchodzi w rachube możesz go tylko nim uwalić dekoder ................
    romixk
    Level 11  
    czesc koledzy na upie jest zrzut pamieci 4285 obslugujacy nagra 1 flesh byl zgrany w 2004 roku prosze o ustosunkowanie sie do tego co pisze.
    romixk
    Level 11  
    kolego w jacek podalem ci na priw moje gg odezwiij sie chce wiecej info pogadamy
    dzieki z gory
    romixk
    Level 11  
    siopek sluchaj ja mam problem jest soft ale czym go wgrac moje gg 2138358 odezwij sie to pogadamy.
    wjacek
    Level 12  
    Ja przed komputerem spędzam większość dnia i zawsze jesteś niedostępny masz mój mumer na PW.
    romixk
    Level 11  
    jacek jest moje gg wyzej ale podaje ci 2138358
    romixk
    Level 11  
    na uploadach jest soft 4285 mozna uruchomic dekoder FTA MOWIE O SOFCIE STARYM
    .
  • Helpful post
    romixk
    Level 11  
    Ssiopek sluchaj powinno isc
    podaj gg pogadamy u mnie wypalilo
    dlatego jestem pewny ze jest ok moze wgrales inny soft
    ja odczytaalem ne dostepu. pomoge ci.
    Ssiopek
    Level 11  
    Soft okazał się dobry- usunięty błąd 02, karta słabo stykała z nóżkami- usunięty błąd 01. Temat zamykam.