logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mitsubishi Pinin 1.8 GDI nie odpala, brak iskry i paliwa, brak komunikacji OBD

robert_komorowski 15 Mar 2026 19:46 87 2
REKLAMA
  • #1 21863188
    robert_komorowski
    Poziom 2  
    Witam
    Od ostatniego odpalenia Pinin 1.8 gdi z kabli nie odpala.
    Nie ma iskry ani nie podaje paliwa. Próbowałem podpiąć kom, ale nie ma komunikacji. Czy może mi ktoś pomóc?
    AI: Czy sprawdzałeś wszystkie bezpieczniki i przekaźniki (szczególnie te od ECU, pompy paliwa i zapłonu)?
    Tak, sprawdziłem.
    AI: Jaki jest stan akumulatora - czy napięcie na klemach jest prawidłowe?
    Tak jest oki.
  • REKLAMA
  • #2 21863205
    janosik2026
    Poziom 22  
    Ocena: 55
    robert_komorowski napisał:
    Czy może mi ktoś pomóc

Może ci dać wskazówki jedynie. Trzeba sprawdzić czy ECM jest zasilany. Albo sprawdź czy jak kręci podnosi wskazówkę obrotów lub czy jest check po zapłonie?
  • #3 21863217
    kkknc
    Poziom 43  
    Ocena: 6625
    Dokładnie jak wyżej, tylko w czymś konkretnie pomóc? Dać ci adres najbliższego warsztatu czy co? Przez internet się nie pomaga, bo się nie da. Jeżeli nie masz wiedzy, to nie zrobisz nic. A to już wyżej ci kolega podał: zaczynasz od sprawdzenia tego, czy w ogóle kontrolka czeka na dzień ci się zapala po zapłonie, a później kolejne etapy diagnozy. No chociaż ci powiem, że na Facebooku się jednak pomaga, na pewno się znajdzie ktoś, kto powie: wymień prawe tylne koła i zamień je z lewym tylnym, u mnie pomogło, masz to samo.
REKLAMA