jak ktos chce wiecej jakosci to musi za nia zaplacic chyba to nie podlega dyskusji.
A ja bym tu własnie dyskutował, kto daje więcej i w jakiej ilości każdy - tej jakości.
Co do wzmacniaczy to obecnie sa na wysokiej klasy tranzystorach i w zasadzie sa bezawaryjne. Co do brzmienia to pomijam ta sprawe bo to estrada a nie haj-end tu brzmienie ksztaltuje sie korektorami i wzmacniacz wcale nie ma liniowej charakterystyki.
Ja tego nie podważam.
Kupilismy power mikser behringera robiony oczywiscie w chinach. Cena niska a mikser lekki bo w srodku zasilacz impulsowy i koncowki w clasie D. Moc wyjsciowa 2x400W a pobor mocy z sieci tylko 600W?
Co mnie to obchodzi. Gra bardzo dobrze i nie zauwazyłem "ubytku" mocy.
Chiny czy Tajwan, mało istotne w dzisiejszych czasach - GLOBALIZACJI. Ważne że B. robi pod ISO9001, to gwarantuje jakość, niewazne gdzie jest produkowane.
Jeden kanal nie gral od poczatku a serwis po miesiacu sie poddal.
Dziekuje bardzo za taki sprzet.
Ja bym raczej miał pretensje do sklepu, żę sprzedał Wam wadliwy towar. Jeżeli to wysyłkowo, to często robi się ludzi w balona, jeżeli sklep "na miejscu" to trzeba było sprawdzić poprawność działania na miejscu, a nie brać w ciemno.
[i[LDM-y ludzie jeszcze naprawiaja po 10latach pracy bo sie im to oplaca! W estradzie liczy sie niezawodnosc i trwalosc. [/i]
No naprawiają, bo sypie sie jak cholera, wszystko, każdy model. Przy czym z tego co mi wiadomo, to zmienił sie konstruktor w LDM, na PANA i teraz to zupełnie inne konstrukcje są, których nie da się porównać do starych modeli.
Ciekawe ze ktos krytykuje wzmacniacz w power mikserze a zachwala nowe wyroby sub+sat sprzedawane takze do Monacora. Przeciez tam siedzi ta sama koncowka mocy!
Doczytaj dokładnie, bo chyba coś pomieszałeś.
Jest to moje zdanie i nie zmienie go, LDMa osobiście nie kupię, bo jest za drogi w moich oczach i brzydki