Cześć,
Właśnie udostępniam potwierdzony działający szablon dla inteligentnych wtyczek Arlec PC191BKHA Series 3 z monitorowaniem energii (australijska wtyczka z Bunnings). Mogą być dość tanie. Kupiłem je jakiś czas temu i nigdy nie udało mi się ich przesłać. Istnieje również inny rozbiór serii 3, który dotyczy nieco innej wersji, ale piny nadal wydają się pasować, a otwieranie obudowy jest takie samo ( Seria 3 HA model nie BKHA ).
Działał trochę ciepło, więc skonfigurowałem ustawienia oszczędzania energii i rozłożyłem czasy MQTT.
Monitorowanie zasilania przez BL0937 działa poprawnie.
Testowane przy użyciu OpenBeken ze stabilną konfiguracją MQTT Home Assistant.
Model: Arlec PC191BKHA Series 3
Płyta główna: PC191-A4-G
Płyta Tuya: CB2S (BK7231N)
Układ monitorowania energii: BL0937
Mapowanie pinów:
P6 - BL0937 CF1
P7 - BL0937 CF
P8 - Przekaźnik
P10 - Dioda LED WiFi
P11 - Przycisk
P24 - BL0937 SEL
P26 - DIODA LED
Szablon JSON
Jeśli ktoś inny ma tę samą wersję tablicy, powinno to zaoszczędzić trochę prób i błędów.
Dzięki,
Właśnie udostępniam potwierdzony działający szablon dla inteligentnych wtyczek Arlec PC191BKHA Series 3 z monitorowaniem energii (australijska wtyczka z Bunnings). Mogą być dość tanie. Kupiłem je jakiś czas temu i nigdy nie udało mi się ich przesłać. Istnieje również inny rozbiór serii 3, który dotyczy nieco innej wersji, ale piny nadal wydają się pasować, a otwieranie obudowy jest takie samo ( Seria 3 HA model nie BKHA ).
Działał trochę ciepło, więc skonfigurowałem ustawienia oszczędzania energii i rozłożyłem czasy MQTT.
Monitorowanie zasilania przez BL0937 działa poprawnie.
Testowane przy użyciu OpenBeken ze stabilną konfiguracją MQTT Home Assistant.
Model: Arlec PC191BKHA Series 3
Płyta główna: PC191-A4-G
Płyta Tuya: CB2S (BK7231N)
Układ monitorowania energii: BL0937
Mapowanie pinów:
P6 - BL0937 CF1
P7 - BL0937 CF
P8 - Przekaźnik
P10 - Dioda LED WiFi
P11 - Przycisk
P24 - BL0937 SEL
P26 - DIODA LED
Szablon JSON
Kod: JSON
Jeśli ktoś inny ma tę samą wersję tablicy, powinno to zaoszczędzić trochę prób i błędów.
Dzięki,