Witam właśnie pobrałem grę Digimon Time Stranger na moim MSI Katana 17 na i9 13gen i rtx4070 i gra się uruchamia i mam pokaz slajdów. I jak wejdę w MSI Center to mam tryb dyskretnej grafiki bo używałem na integrze i zamiast rtxa mam jakiś Microsoft Basic Display Adapter i nie ma drugiego zegara od użycia gpu. Czy muszę pobierać najnowszy sterownik który waży 1GB? Czy trzeba zmienić laptop na i9 14gen i rtx5070? Nawet nie od MSI tylko z kulturalniejszym przełączaniem grafik jak to było na poprzedniej mojej Katanie 17 na i7 11gen i rtx3050? Czy może trzeba wymienić pasty bo laptop wyje i jest gorący?
EDIT pobrałem ten driver ze strony MSI i pojawił się panel sterowania NVIDIA na prawym kliku w pusty pulpit i dałem gpu dużej wydajności i mam temperaturę gpu i drugi zegar w MSI Center. Także wszystko chodzi ok a temperatury 63-72 przy graniu to norma chyba.
EDIT pobrałem ten driver ze strony MSI i pojawił się panel sterowania NVIDIA na prawym kliku w pusty pulpit i dałem gpu dużej wydajności i mam temperaturę gpu i drugi zegar w MSI Center. Także wszystko chodzi ok a temperatury 63-72 przy graniu to norma chyba.