logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A7 3.0 TDI 2011 - start martwy po rozładowaniu, BCM2 D-Flash i błędy 02811/02815

sender1989 18 Cze 2026 07:57 42 2
REKLAMA
  • #1 21923476
    sender1989
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam wszystkich. Otóż mam problem z Audi A7 3.0 TDI 2011 rok. Samochód przestał odpalać po głębokim rozładowaniu akumulatora. Nie daje się włączyć zapłonu. Jakby martwe. Zero reakcji na naciśnięcie przycisku start. Awaryjne się dają włączyć, licznik reaguje, ręczny też, światła się da zapalać. Ale przycisk start martwy. Wszystkie znaki na niebie i ziemi skierowały mnie do BCM2 (ster. komfortu). Mam Multi Proga, więc go odczytałem i P-flash niby w porządku, a D-flash lekko uszkodzony, więc na mhhauto poprawili mi D-flash, który wgrałem. Kilka różnych nawet, ale mam teraz tak, że jak wgram D-flash, to weryfikację przechodzi ok, a jak włożę do auta, to się drastycznie zmienia jego zawartość. Auto nadal martwe. Czy to możliwe, że na stole jest plik ok, a po włożeniu do samochodu się zmienia? W sterowniku pozwolenie na start jest błąd blokady kierownicy 02811 i 02815. Dobrałem się i do blokady, ale nie idzie jej odczytać niczym, jakby spalony procek. Blokada kierownicy EVL. Blokadę kazali mi odpiąć i zewrzeć pin 1 do 6. W BCM2 siedzi niezabezpieczony D70F3634.
  • REKLAMA
  • #2 21923536
    T.I.R.
    Poziom 14  
    Ocena: 39
    Cześć,

Ja bym zaczął od blokady, napięć na blokadzie czy sie pojawiają po wlożeniu i wyjęciu klucza, ewntualnie opukaniu blokady, może silniczek blokady.

Pozdrawiam T.I.R.
  • #3 21923605
    michalpajac1234
    Poziom 17  
    Ocena: 34
    po flashu resterowales immo
    key code zmienia sie co start
    odczytaj vcds thinktool info sterownika
    aku zakodowany jaki spadek
    bezpieczniki srs
REKLAMA