Za dużo kombinacji jak na mój gust.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamclubber84 napisał:czy możesz wyjaśnić, jaki masz problem z OLX i co się stało, że oświadczyłeś:
- "Więcej w to nie wejdę"?
staś pytalski napisał:Inna sprawa, że mimo dodania przesyłki OLX - jedne przesyłki kurierskie można zanieść do punktu, inne wymagają oczekiwania na kuriera.
techlock napisał:Ma to też i zalety, bo jeżeli po zatwierdzeniu sprzedaży przez sprzedawcę, a jeszcze przed wysyłką kupujący anuluje zakup, to z automatu wraca ikonka przesyłki i następna osoba może zrealizować zakup tego samego przedmiotu.
Miałem kupca, który w odstępie kilku dni 2 razy kupował, zatwierdzałem, a ten po kilku godzinach anulował zakup. gdyby 3 raz kupił z mety bym odrzucił.
Osobiście nie usuwam ogłoszenia po sprzedaży, dopóki nie dostanę info, że wysłano zapłatę. Jak ogłoszenie usunę przed zatwierdzeniem, że jest OK to znika w serwisie i kupujący nie ma podglądu na fotki. Jak kupuję to wykonuję zrzuty ekranu z oferty, żeby uniknąć nieporozumień. Sprzedawca jak usunie ogłoszenie chwilę po sprzedaży, to kupujący nie ma podglądu na fotki i treść ogłoszenia, co jest ułomnością i trudno potem udowodnić, że przedmiot był niezgodny z opisem, sprzedawca wysłał coś innego, gorszej jakości itp.
Jest sporo niedociągnięć w serwisie.
staś pytalski napisał:Problemem jest mechanizm, jak ogłoszenie ma dodaną opcję wysyłki, to po zakupie z wysyłką, ogłoszenie nie znika, tylko dalej widnieje, jako aktualne, tylko bez opcji wysyłki OLX. Jest to jakiś problem tego portalu, ale z jakiś powodów nikomu nie chce się tego poprawić, bo wiszące ogłoszenie blokuje limit w kategorii, co zmusza sprzedającego do zakupu pakietu ogłoszeń.
staś pytalski napisał:Ja rozumiem, że "kasa kasa", ale jakiś sensowna kwota za ogłoszenie czy procent od kwoty wystawienia, czy od sprzedaży, a nie pakiety ważne jakiś określony czas. Ja osobiście wystawiłem i odpuszczam płatne opcje. Rozwiązania stosowane przez OLX, ilość wyświetleń przy tak działającej wyszukiwarce mnie nie satysfakcjonuje.
remot napisał:I to jest istota rzeczy.
Piotrek#G napisał:Kasa, kasa, kasa.
remot napisał:Już jest OK. Siedem dni to trwało. A tak z innej beczki. Wysyłka Inpost. Moja wina - kiwnąłem się z gabarytem przesyłki. Nie chciała wejść do skrzynki.Anulowanie i wystawienie (ze zwrotem wpłaconej kwoty) nowego zlecenia zajęło chyba 2 minuty. Różnica w cenie - jakieś 4PLN.