logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Citycoco 60V 1500W - zwarcie na kablach silnika żółty niebieski zielony jak sprawdzić?

kornelitoo33 04 Sie 2026 21:04 63 2
REKLAMA
  • #1 21950256
    kornelitoo33
    Poziom 2  
    Problem z silnikiem do hulajnogi. Citycoco 60 V 1500 W.
    Sprawdzając miernikiem kable wychodzące z silnika. Miernik pokazuje mi, że jest gdzieś zwarcie na silniku. Nie mam za dużo doświadczenia w tej kategorii, dlatego proszę i piszę o pomoc tutaj.
    Kabel żółty, niebieski i zielony. Jak to ogarnąć?
    Wrzucam fotki
    Citycoco 60V 1500W - zwarcie na kablach silnika żółty niebieski zielony jak sprawdzić? Citycoco 60V 1500W - zwarcie na kablach silnika żółty niebieski zielony jak sprawdzić? Citycoco 60V 1500W - zwarcie na kablach silnika żółty niebieski zielony jak sprawdzić?

AI: Jak dokładnie mierzyłeś te kable - miernik był ustawiony na „piszczyk”/ciągłość czy na omy, między którymi kolorami sprawdzałeś i jakie wartości pokazuje?
    Grube zielony, żółty i niebieski.
    AI: Czy podczas pomiaru silnik był całkowicie odłączony od sterownika oraz jakie są objawy w hulajnodze - nie rusza, szarpie, wybija zabezpieczenie, grzeje kable/sterownik?
    Tak. Gdy podłączyłem baterię, od razu zaczęła się palić.
  • REKLAMA
  • #2 21950260
    kkknc
    Poziom 43  
    Ocena: 6709
    Jak masz gdzieś zwarcie to gdzieś masz problem chociaż ja nie widzę żeby gdzieś były przypalone cewki.
  • #3 21950284
    kornelitoo33
    Poziom 2  
    >>21950260 Jutro sprawdzę jeszcze kabel miedziany w tych miejscach... Chyba nie obejdzie się bez zakupu nowego silnika...
    Citycoco 60V 1500W - zwarcie na kablach silnika żółty niebieski zielony jak sprawdzić?
REKLAMA