logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Scorpio 2.0 - trudności z odpalaniem na mrozie, nowy nagar na świecach

janek68 10 Sty 2006 01:28 1443 6
REKLAMA
  • #1 2165147
    janek68
    Poziom 13  
    Ocena: 21
    Mam poważny problem z bryką, to 2 litry jednopunktowy wtrysk, gaz.
    Gdy autko stoi na mrozie tylko hol pozwala mu odpalić, w normalny sposób brak jakichkolwiek objawów , chęci odpalenia czy to gaz czy benzyna, gdy stoi w ciepełku pali bez problemu, świece nowe - ale czarny nagar - suche, przewody wysokiego wymienione, filtry paliwa, powietrza - wymienione.
    Co to za przyczyna!!!!!!!!!!!!
    Pomocy - kończy się cierpliwość.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2165349
    Stanisław Chwalisz
    Poziom 34  
    Ocena: 803
    Jednopunktowy wtrysk w "skorpio" nie widziałem?/stare,nowe/
    Nadajnik obrotów, kopułka,wtryskiwacze tam szukaj.
  • REKLAMA
  • #3 2166030
    bandi21
    Poziom 30  
    Ocena: 655
    Scorpio nigdy nie miało monowtrysku.Czy to jest ohc czy dohc?

Dodano po 2 [minuty]:

Czy dobrze kreci rozrusznik ? moze to akumulator?srawdż i napisz coś więcej.
  • REKLAMA
  • #4 2218243
    janek68
    Poziom 13  
    Oczywiście wielopunktowy wtrysk, wymieniłem przewody WN jeszcze raz świece i nic, gdzie znajduje się nadajnik obrotów ?
    Podczas tych mrozów w garażu przy +10 Oc odpala bez bulu, jak na dworku to nawet nie załapie chęcią odpalenia.
    Brak mi pomysłu.
  • #5 2218322
    prezes11
    Poziom 23  
    Ocena: 124
    jaki silnik ohc czy dohc
  • REKLAMA
  • #6 2219077
    bandi21
    Poziom 30  
    Ocena: 655
    janek68 opiszwreszcie co to za silnik!
  • #7 2900231
    janek68
    Poziom 13  
    Auto sprzedane, problemów brak, dzięki za fatygę.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczył Forda Scorpio z silnikiem 2.0 o wielopunktowym wtrysku i instalacji gazowej, który miał trudności z odpalaniem na mrozie. Auto nie wykazywało żadnych objawów próby zapłonu ani na benzynie, ani na gazie, a odpalenie możliwe było tylko przez holowanie. W cieplejszych warunkach samochód odpalał bez problemu. Wymieniono świece zapłonowe, które jednak pokrywał suchy, czarny nagar, przewody wysokiego napięcia oraz filtry paliwa i powietrza. W dyskusji podkreślano, że Ford Scorpio nie posiada jednopunktowego wtrysku, lecz wielopunktowy, a także zwrócono uwagę na konieczność sprawdzenia nadajnika obrotów, kopułki zapłonowej oraz wtryskiwaczy. Pytano o typ silnika (OHC czy DOHC) oraz stan rozrusznika i akumulatora. Ostatecznie problem nie został rozwiązany, ponieważ samochód został sprzedany i nie zgłoszono dalszych trudności.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA