Miałem swego czasu płyn do udrażniania kadridzy z Świat Tuszy śmierdział amoniakiem
Podczas napełniania kadridża zbrudziłem stół drewniany i koszulkę o zgroza firmówkę wranglera
próbowałem wszystkich udrażniacz bez skutku, wkurzyłem się i wziąłem >> domestos <<
Zmywa wszystko plamy na drewnie i jak na koszulce jak i pobrudzone ręce
Spróbowałem wstawić zaschnięty kadridz i tu zależy od czasu i rozcieńczenia wodą (UWAGA wchodzi w reakcję z metalami jakby zostawić na kilka dni) także max 1 doba i nie ma leszcza, aby problem zniknął bez myjek bez Kerchera i tak dalej
szaszkin:idea:
Padła mi Wanna (myjka) ultradźwiękowa 170W ULTRASONIC
CD4820
Zastosowany tam Ultrasonic Piezoelectric Transducer
ma wymiary w podstawie 50 mm i pierścienie średnicy 38 mm
myjka po krótkiej pracy się grzeje , są popękane Ultrasonic Piezoelectric Transducer Element Ceramic Ring 38*15*5 takie jak tu Link
moje wyglądają tak

czyli wymiana samych pierścieni ? koszt 60 zł z przesyłka
Problem że pierścienie pokryte jakby lakierem ???
Interesuje mnie czy ktoś już wymieniał te elementy , czy jest strona powiedzmy + - jak w magnesie , czy konieczne jest pokrycie lakierem lub żywicą ( jaki lakier ???), jak jest trwałość takiej naprawy , dostępne opisy na forum dotycza tylko i wyłącznie tanich układów
Pierścienie dotarły po dwóch miesiącach i mam następny problem
są oznakowane jakby miały polaryzacje niczym diody
co jest widoczne na obrazkach
Czy wie ktoś jak to złożyć ???
Podczas napełniania kadridża zbrudziłem stół drewniany i koszulkę o zgroza firmówkę wranglera
próbowałem wszystkich udrażniacz bez skutku, wkurzyłem się i wziąłem >> domestos <<
Zmywa wszystko plamy na drewnie i jak na koszulce jak i pobrudzone ręce
Spróbowałem wstawić zaschnięty kadridz i tu zależy od czasu i rozcieńczenia wodą (UWAGA wchodzi w reakcję z metalami jakby zostawić na kilka dni) także max 1 doba i nie ma leszcza, aby problem zniknął bez myjek bez Kerchera i tak dalej
szaszkin:idea:
Padła mi Wanna (myjka) ultradźwiękowa 170W ULTRASONIC
CD4820
Zastosowany tam Ultrasonic Piezoelectric Transducer
ma wymiary w podstawie 50 mm i pierścienie średnicy 38 mm
myjka po krótkiej pracy się grzeje , są popękane Ultrasonic Piezoelectric Transducer Element Ceramic Ring 38*15*5 takie jak tu Link
moje wyglądają tak
czyli wymiana samych pierścieni ? koszt 60 zł z przesyłka
Problem że pierścienie pokryte jakby lakierem ???
Interesuje mnie czy ktoś już wymieniał te elementy , czy jest strona powiedzmy + - jak w magnesie , czy konieczne jest pokrycie lakierem lub żywicą ( jaki lakier ???), jak jest trwałość takiej naprawy , dostępne opisy na forum dotycza tylko i wyłącznie tanich układów
Pierścienie dotarły po dwóch miesiącach i mam następny problem
są oznakowane jakby miały polaryzacje niczym diody
co jest widoczne na obrazkach
Czy wie ktoś jak to złożyć ???