logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon Pixma iP1500 - przerywane drukowanie po napełnieniu tuszem SIC

Adam16l 25 Sty 2006 13:08 7264 8
REKLAMA
  • #1 2217270
    Adam16l
    Poziom 20  
    Ocena: 83
    Witam, mam canona ip1500 drukarka ma około 1 miesiaca- skończył sie tusz który był dodany do drukarki,wiec na allegro zakupilem od gościa tusz firmy SIC- ze wszystkich na allegro ten miał wg.komentarzy najlepsze tusze. Po pierwszym napełnieniu (napełniałem od spodu pojemnika- bojemnik bci-24) przez 1 dzień wszystko było ok, jednak na drugi dzień zaczoł przerywać i teraz jak drukuje to tak prawie jak wcale- tusz w pojemniku jest, zauwazyłem ze po czyszczeniu głowicy jestona cała tuszem zabrudzona, rozebrałem tez ten pojemnik- "wysuszyłem" gąbkę z tuszu za pomocą chusteczek i wlałem tusz od nowa jednak nic się nie poprawiło- co to może być? wina tuszu, głowicy czy pojemnika do którego wlewa się tusz? Proszę o pomoc.
    Dziekuję,
    Adam
  • REKLAMA
  • #2 2217339
    nunek
    Poziom 1  
    MUSISZ WYMIENIĆ TUSZ JEST ZA RZADKI KUP SOBIE TUSZ BLACK POINT LUB NA LITRY CANON.TEN TUSZ CO CI SPRZEDALI NIE NADAJE SIĘ.
    WIEM BO MIAŁAM TO SAMO.A TAK PRZY OKAZJI NIE WISZ CO SIĘ DZIEJE Z CANON MAM TAKI NAPIS CHECK PRINTER 5200. DRUKARKA MI NIE DZIAŁA.

Moderowany przez oldboy:

Wyłącz Caps Lock. Regulamin

• REKLAMA
  • #3 2217982
    bbrutus
    Poziom 19  
    Ocena: 10
    moim zdaniem zastosowałeś nieodpowiedni tusz, zmień je, ja używam bci24 black i color wielokropka i jak narazie ( 9 miesięcy i przynajmiej 2razy w miesiącu napełniam) nie mam żadnych problemów z Canon iP2000
  • #4 2220191
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 924
    temat wałkowany kilkanąście razy .
    1. tusz jest do du........
    2. przysych a Ci głowica

wymień tusz - obecnie na orginał później na inny zamiennik ( lepszy ) - głowica nie jest na gwarancji , to materiał eksploatacyjny , jak padnie to koszt podobny do nowej drukarki :)
  • #5 2222973
    hekto5
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    a więc jaki zamiennik jest dobry dla tych drukarek?
  • REKLAMA
  • #6 2223456
    xerwis
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    fullmark, wielokropek - nie zawsze, inktec, activejet i wiele produkowanych na tajwanie lub tusz w większych opakowaniach np. z agawa.pl
  • #7 2224235
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 924
    inktec,
    activejet
    black point

z ta agawą to kolega troche przesadził - maja tanio ale o jakości można długo dyskutować
  • #8 2228202
    aimserwis

Poziom 13  
    Ocena: 3
    Posłuchaj rady wymień na oryginał, a nastepnie na jakiś zamiennik, i nie kupuj na allegro szajsu bo tak napisali
    Konto firmowe:
    A i M Serwis
    ul. Czesława Miłosza 28, Mogilno, 88-300 | Strona WWW: www.aimserwis.pl
  • REKLAMA
  • #9 2231419
    Adam16l
    Poziom 20  
    Ocena: 83
    a gdzie można kupić dobry tusz w wiekszych ilościach? chodzi mi o pojemnik około 250ml?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada drukarkę Canon Pixma iP1500, która po napełnieniu tuszem firmy SIC zaczęła przerywać drukowanie mimo obecności tuszu w pojemniku. Po czyszczeniu głowicy i suszeniu gąbki w pojemniku problem nie ustąpił. W dyskusji wskazano, że tusz SIC jest zbyt rzadki i niskiej jakości, co powoduje przysychanie głowicy i problemy z drukowaniem. Zalecane jest wymienienie tuszu na oryginalny Canon lub lepszy zamiennik, np. Black Point, InkTec, ActiveJet, Fullmark lub Wielokropek. Ostrzeżono przed zakupem tuszy niskiej jakości z Allegro oraz podkreślono, że głowica jest materiałem eksploatacyjnym i jej wymiana może być kosztowna. Autor zapytał również o możliwość zakupu tuszu w większych pojemnikach (około 250 ml).
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA