logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3210 - skaczący zasięg i metaliczny dźwięk podczas rozmów

bolek 12 Maj 2003 20:07 1207 3
  • #1 211062
    bolek
    Poziom 35  
    Ocena: 299
    DOSTAŁĘM TELEFON "BEZ ZASIĘGU" ZROBIŁĘM COBBE I TRZYMA. PROBLEMY ROBIA SIE PODCZAS ROZMOWY- ZASIEG ZACZYNA SKAKAĆ JAK SZALONY.
    CO W TAKIM WYPADKU WYPADAŁO BY SPRAWDZIĆ?. KIEDYŚ SŁYSZAŁEM ŻE BATERIA TEŻ MA NA TO WPŁYW. TA W TELEFONIE JEST BARDZO ZAJECHANA. (NIEKIEDY TELEFON SIE NIE WŁĄCZY, A PODŁĄCZONY NA ŁADOWARKE ŁAPIE DOPIERO PO JAKIMŚ CZASIE...)

------------------------------------------------------------------------------
    najnowsze doniesienia w tej materii:

wymieniłem bateryjke i praktycznie to samo, w innych nokiach zasieg jest średnio gorszy o jakieś 20...30db ( wiem że zależy to także od kanału, ale nigdy nie mam w domu zasiegu na poziomie -40db...)
    w głosniku wyraznie słychać "metaliczny" dzwiek, często przerywa-- wiec objawy (jak dla mnie) typowe dla COBBy
  • #2 211930
    Maggot
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Może źle postawiłeś cobbe. Jeśli tylko podgrzałeś to może nie wystarczyć. Trzeba czasami podnieść wyczyścić i postawić na nowo. A odnośnie zasilania to ccont. Trzeba też uważać żeby zbytnio nie krzywić płyty głównej(dobra obudowa i ekran), bo to przecież od tego te problemy.
  • #3 212505
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    hehe, Bolek pewnie zrobił to na swoj sposób.
  • #4 213083
    bolek
    Poziom 35  
    Ocena: 299
    DZiur... nie na temat :P

no, na "swój" sposób... zawsze pomagał :)

opłaca sie kupić używane HOT AIR za 4 stówki, (domyslam sie- zależy w jakim stanie). ale w ogóle jestem ciekaw czy się pyli- pewnie będzie zestaw koncówek, bo koleś też naprawiał telefony.

a moze mielscie też taki objaw:
    telefon nie ma w ogóle zasiegu. No to "podziałałem" wokół COBBY i dupa. Kumpel zaczoł zmieninać w nim po kolei softy i zjednymi łapał zasieg, a z drugimi nie. Przy czym jeśli już łapnął sieć, to jej zasieg był srednio o połowe mniejszy niż w innej nokii mowa tutaj o 3210
REKLAMA