logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd kalibracji mocy przy nagrywaniu płyty DVD - jak to naprawić?

Gutek666 25 Lut 2006 10:37 1394 8
REKLAMA
  • #1 2345278
    Gutek666
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Witam mam problem z nagraniem plyty dvd a wygleda to tak ze jak chce nagrac plyty nie zaleznie czy to mp3 czy dysk z danymi wyslakuja mi takie informacje "bład kalibracji mocy" , "generowanie granic wysokosci zgodnosci DVD" i "generowanie granic wysokosci zgodnosci DVD zakonczyło sie powodzeniem" poczym jes przerwanie nagrywania i informacja "zapis z predkoscia 4x(5 540KB/s) nie powiod sie. Prosz o pomodz probowałem tez w clonie ale tez cos podobnego wychodzi i tez jest przerywane nagrywanie
    Zgory wielkie dzieki
  • REKLAMA
  • #2 2345293
    mrrudzin
    Poziom 39  
    Ocena: 580
    Jaką masz nagrywarkę ?
    Fajnie gdybyś napisał też resztę konfiguracji sprzętu (uwzględniając zasilacz, płyte, procesor, system operacyjny itp.)
    Kiedy pojawił się problem (czy wcześniej działało dobrze)?
  • REKLAMA
  • #3 2345400
    Gutek666
    Poziom 19  
    problem sie pojawił jakis tydzien temu myslałęm z to od systemu wiec go przeinstalowałęm lecz tez nic nie dało a wczesniej normalnie dziela system to xp profesional nagrywarka to jest LITE-ON DVDRW SHW-1635S jest jeszcze na gwaranci tylko włąsnie nie wiem czy jechac do serwisu czy nie
    Właściwości procesora
    Typ procesora AMD Athlon XP, 1200 MHz (6 x 200)
    Właściwości płyty głównej
    Nazwa płyty głównej MSI KT4AV (MS-6712)
  • #4 2345439
    mrrudzin
    Poziom 39  
    Ocena: 580
    Możesz podać jeszcze zasilacz? Moc / firma

Próbowałeś podłączyć nagrywarkę u znajomego?
    To pozwoliłoby odpowiedzieć na pytanie - czy winna jest ona, czy np. zasilacz.
  • #5 2345504
    Gutek666
    Poziom 19  
    zasilanie napedu to 12,5wolt a nazwy nie moge spawdzic poniewaz mam jeszcze komputer na gwarancji i nie moge go rozkrecic czyli sprawdze na innym kompie napedu tez odpada
  • REKLAMA
  • #7 2345535
    Gutek666
    Poziom 19  
    tak plyty cd normalnie nagrywa i odczytuje dvd i cd a i jedynie udało mi sie nagrac plyte dvd ale predkoscia 6X ale mam eszcze nagrywarke cd i ona normalnie działa bez zadnych problemow
  • REKLAMA
  • #8 2347525
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    Gutek666 napisał:
    "bład kalibracji mocy"

Komunikat sugeruje, że napęd nie potrafi dobrać mocy lasera do założonego nośnika. Czy tak się dzieje przy płytach różnych producentów? Jeżeli tak, to nagrywarkę należy zareklamować.
  • #9 2596995
    Gutek666
    Poziom 19  
    dziekuje za rady temat zamykam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy błędu kalibracji mocy podczas nagrywania płyt DVD, objawiającego się komunikatami o błędzie kalibracji i generowaniu granic wysokości zgodności DVD, co skutkuje przerwaniem procesu nagrywania przy prędkości 4x. Użytkownik posiada nagrywarkę LITE-ON DVDRW SHW-1635S na systemie Windows XP Professional z procesorem AMD Athlon XP 1200 MHz i płytą główną MSI KT4AV. Problem pojawił się około tydzień temu i nie ustąpił po reinstalacji systemu. Nagrywarka poprawnie nagrywa płyty CD i odczytuje płyty DVD, a inna nagrywarka CD działa bez problemów. Zasilacz komputera nie został dokładnie zidentyfikowany, ale istnieje podejrzenie, że może nie dostarczać wystarczającej mocy. Sugerowano testowanie nagrywarki na innym komputerze w celu wykluczenia problemu z zasilaniem lub sprzętem. Ostatecznie wskazano, że błąd kalibracji mocy może oznaczać niemożność dopasowania mocy lasera do nośnika, co może wymagać reklamacji urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA