logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zwolnić ruch myszy? Windows 98, mysz optyczna VM-101 1000 dpi.

armarek 26 Lut 2006 13:09 3941 12
REKLAMA
  • #1 2349616
    armarek
    Poziom 12  
    Kupiłem mysz optyczną VM-101 1000 dpi . Mysz nie posiada własnych sterowników , pracuje w Windows 98. Jak zwolnić ruch wskaźnika ,sama zmiana w ustawieniach muszy jest niewystarczająca ?
  • REKLAMA
  • #2 2349648
    hummer
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Zmiana prędkości suwakiem w ustawieniach klawiatury i myszy w panelu sterowania nic nie daje?
  • REKLAMA
  • #3 2349679
    armarek
    Poziom 12  
    Owszem reaguje , ale to jest wraz za szybko , ja chciałam tą myszą również pisać ręcznie.
  • REKLAMA
  • #4 2349938
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    To nie lepiej kupić tableta na USB? Chyba jesteś jednym z niewielu z takim pomysłem :lol:
  • #5 2350255
    armarek
    Poziom 12  
    Może i lepiej ale tablet jest przynajmniej kilka razy droższy ,a ja potrzebuję dla własnych celów coś czasem napisać , więc kupiłem na allegro mysz w postaci pióra V-mouse. Trzyma sie ją całkiem dobrze ,gdyby jeszcze ją zwolnić .
  • #6 2350425
    radek68
    Poziom 20  
    Ocena: 20
    Na 100 % można to zrobić w rejestrze, kurcze nie pamiętam tylko jaki to klucz. Nie chce mi się szukać w necie - w koncu to nie ja tego potrzebuję. Ale poszukaj w necie w googlach - na pewno znajdziesz.

Wiem, że to tak można zrobić bo jakieś 4 lata temu sam to robiłem. Szczegółów nie pamiętam, ale na 100 % rejestr. NO.

Moderowany przez jankolo:

Za próbę nabijania sobie punktów postami nie mającymi żadnej wartości otrzymał kolega ostrzeżenie. Pisać na forum należy dopiero wtedy, jak kolega sobie przypomni to, co chciał napisać

• #7 2350694
    armarek
    Poziom 12  
    A można troszkę więcej szczegółów .
  • #9 2351097
    radek68
    Poziom 20  
    Ocena: 20
    Moderator "jankolo" jakiś nerwowy i nie rozumie co czyta. Jeśli moja odpowiedź, że taką rzecz można załatwić poprzez edycję rejestru a nie jakimś dodatkowym programem, poza tym, że można to ŁATWO znaleść w Googlach (wystarczy wpisać trzy słowa - mysz rejestr akceleracja - i odp. pojawia się na pierwszym miejscu) to według niego nabijanie sobie punktów to ja tego nie rozumiem.
    To jest odpowiedź na którą uzytkownik właśnie czeka - nie chodzi chyba o prowadzenie użytkownika za rączkę jak przedszkolaka...

Drogi moderatorze - usuń ostrzeżenie, bo nie masz racji.

Moderowany przez jankolo:

Kolego drogi, poprzez edycję rejestru można większość problemów w Windows rozwiązać. Problem polega tylko na znajomości kluczy i wpisów. Po drugie, proszę przeczytać swój post ze zwróceniem uwagi na to, kto potrzebuje pomocy i komu się i czego nie chce. Decyzję swoją utrzymuję w mocy

• REKLAMA
  • #10 2359846
    hummer
    Poziom 15  
    >armarek:
    a próbowałeś z opcją "Zwiększ precyzję wskaznika"?
  • #11 2360292
    armarek
    Poziom 12  
    Nie mam takiej opcji u siebie ,mam tylko szybkość i ślad wskaźnika. Próbowałem też grzebać w rejestrach, niestety bez efektów. Szukałem w sieci jakichś programów zwalniających mysz ,znalazłem tylko kilka osób z takim i nadal nierozwiązanym problemem.
  • #12 2362432
    hummer
    Poziom 15  
    >armarek:
    Przepraszam, zapomniałem że pracujesz w Win98.
  • #13 2983435
    armarek
    Poziom 12  
    Kończąc temat piszę, że nie poradziłem sobie z tym problemem pod Windows 98 ,obszedłem go instalując Windows XP. Tam jest dużo większy zakres regulacji co mi w zupełności wystarcza.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy zwolnienia ruchu wskaźnika myszy optycznej VM-101 1000 dpi działającej pod systemem Windows 98, gdzie standardowa regulacja prędkości w panelu sterowania jest niewystarczająca. Próby zmiany ustawień w systemie, w tym modyfikacje rejestru, nie przyniosły oczekiwanych rezultatów. Wskazano, że w nowszych systemach, takich jak Windows XP, dostępne są bardziej zaawansowane opcje regulacji czułości i precyzji myszy, co rozwiązuje problem. Dyskusja sugeruje możliwość edycji kluczy rejestru odpowiedzialnych za akcelerację myszy, jednak brak jest szczegółowych instrukcji dla Windows 98. Alternatywnie zasugerowano użycie tabletu graficznego USB, choć jest to rozwiązanie droższe. Ostatecznie problem został rozwiązany przez zmianę systemu operacyjnego na Windows XP, który oferuje szerszy zakres konfiguracji wskaźnika myszy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA