logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens MC60 - Jak ożywić telefon po flashowaniu i problemach z softem?

DJF1 20 Gru 2005 22:28 989 5
REKLAMA
  • #1 2101997
    DJF1
    Poziom 22  
    Ocena: 105
    Musialem zadac to pytanie bo juz nie mam pomyslow co do tego telefonu.Trafil do mnie calkiem martwy,nie chcial sie komunikowac ani sie nie wlanczal,nie robil tez slynnego bzzzzzz.Zaczolem od TP i prubowalem sie polanczyc ale lipa,postanowilem wykapac plyte i eureka,obudzil sie ale nie do konca.Telefon sie zaczol lanczyc i moglem go przefleszowac ale nie wiedzialem jaka wersja softu w nim siedzi poniewaz w sst nie pokazuje wersji softu.W programie freia pokazuje wersje softu ale niestety fon z tym progosem mi sie nie lanczy.Wyczytalem gdzies ze jak jest flesz ''intela'' to telefon z freia nie polanczy sie,zas z ''amd'' lanczy sie bez problemow o czym sam sie przkonalem ostanio robiac c60.Wgrywalem rozne wersje softow ale lipa,dalej sie nie che wlanczac chociaz na jednej wersji,podajze v7 zaczol sie na chwile odzywac i robic bzzzzz,nawet sie diody na wyswietlaczu na moment zapalily.Usterka niby prosta do zrobienia,repain imei i powinien wstac.Wiem na 100% ze telefon ma sparwna elektronike i nie zdazylo mi sie zebym jak do tej pory nie postawil jakiegos,ten to jest wyjatkowy uparciuch.Robie to zwyklym kablem i robie tak kazdego i zawsze,no czasami z malymi oporami stawiam na nogi.Moje pytanie jest nastepujace,jaka wersje softu wgrac zeby ten telefon ozyl,i prosze o pomoc kogos kto ma duze doswiadczenie z tymi telefonami a nie kogos kto czai cos tam w temacie.
  • REKLAMA
  • #2 2102537
    mariogsm
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    Więc sprawa wygląda tak prawdopodobnie masz wersję v10 a ta wersja będzie się komunikowała pod freią tylko po zrobieniu TP,lub pod martechem.jeżeli wgrasz mu wersję v10 powinien wstać jeżeli nie no to musisz poszukac kogoś z martechem wtedy telefon wstanie.mam martecha i naprawiam takie przypadki bez problemu.
    Jeżeli masz pytania to zapraszam na gg lub telefonicznie ci to wyjaśne.Prowadzę własny profesjonalny serwis GSM.Także jakby co to zapraszam.

Pozdrawiam mariogsm.pl
    gg 8778822
    tel:696-666-888
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 2103096
    chillouty
    Poziom 22  
    Ocena: 10
    mariogsm napisał:
    Więc sprawa wygląda tak prawdopodobnie masz wersję v10 a ta wersja będzie się komunikowała pod freią tylko po zrobieniu TP,lub pod martechem.jeżeli wgrasz mu wersję v10 powinien wstać jeżeli nie no to musisz poszukac kogoś z martechem wtedy telefon wstanie.mam martecha i naprawiam takie przypadki bez problemu.
    Jeżeli masz pytania to zapraszam na gg lub telefonicznie ci to wyjaśne.Prowadzę własny profesjonalny serwis GSM.Także jakby co to zapraszam.

Pozdrawiam mariogsm.pl
    gg 8778822
    tel:696-666-888

nie był bym taki pewny co do tego ze po flashowaniu wstanie
  • REKLAMA
  • #5 2171490
    vtomek
    Poziom 13  
    wygrzać płyte hote-m
    flesh wersja 14 lub 27 jesli na intelu pod stt
    jak nie wstanie na tych to na pewno nie jest wina softu
  • #6 2171593
    mariogsm
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    Jeżeli na wersji v07 telefon bzyczal to jakim cudem ma nie wstać po flashowaniu.spotkałem różne przypadki ale nie miałem takiego który by nie ozył po flashowaniu jak zapalał się na moment i robił bzzzzzz.Według mnie trzeba wgrać full flash z nowym eepromem,bootcorem,jeżeli bzyczy na v7 to musi wstać,oczywiście napisałeś że elektronika jest sprawna.

mariogsm
REKLAMA