logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Prestige APS 250 - alarm włącza się przy uruchamianiu silnika, co robić?

cyfonrex 07 Mar 2006 11:00 3201 9
  • #1 2384738
    cyfonrex
    Poziom 2  
    Mam pytanie ws Prestige APS 250. Kupiłem samochód z alarmem zamontowanym przez I właściciela, ja jestem III.
    Jak próbuje zapalić silnik włącza się alarm, wyłączam go i próbuje znowu a on się włącza i tak w kółko.
    Czy to może byc spowodowane spadkami napiecia w akumulatorze? Czy jest jakaś inna przyczyna? Prosze o informacje.
  • #2 2385118
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 2385273
    cyfonrex
    Poziom 2  
    działa i syrena i światła
  • #4 2385361
    xwit
    Poziom 33  
    Ocena: 212
    A pali normalnie czy ciężko i kontrolki przygasają?Podładuj najpierw akumulator.
  • #5 2388229
    kzaw
    Poziom 27  
    Ocena: 74
    Wyglaąda na spadek napięcia, najpierw zrób jak kolega doradził a jak sytuacja sie nie zmieni daj znać.
  • #6 3451854
    PSlowik
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    posiadam auto alarm prestige 250
    i mam takie pytanie bo otwieranie zamka centralnego mam na 2 kanale i musze trzymac okolo 3-4 sek aby sie otworzyly iu chcialbym to zmienic aby sie otwiertal na kanale 1 wraz z rozbrojeniem alarmu.
    czyu jest cos takiego mozliwe??
    prosilbym o jakas rade bede bardzo wdzieczny.
    pozdrawiam
  • #7 3452467
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 3454212
    PSlowik
    Poziom 12  
    a moglbym Pana prosic o troche jasniejsze wytlumaczenie?posiadam pdfa i tam mam rozpiske z kolorami. co zrobic z ta malutka kosteczka dokladnie prosilbym.z gory bardzo dziekuje
  • #9 3824905
    silentfox
    Poziom 10  
    mam pytanie kupilem auto z aps 250 i wyglada ze mi odcina paliwo czy mozna alarm odlaczyc lub czy wszystkie maja guzicze serwisowy help
  • #10 3895575
    Crash80
    Poziom 11  
    Mam ten sam problem z APS 250S, u mnie wyje, miga, nie dziala wylaczenie z pilota, nie chce odpalic. Po odlaczeniu centrali w/w auto odpala, ale nie mam alarmu poza centralym zamkiem uruchamianym kluzykiem. Prosze o pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada samochód z alarmem Prestige APS 250, który uruchamia się przy próbie zapalenia silnika, mimo wyłączania alarmu. Objawy to syrena i migające światła podczas rozruchu. Podejrzewa się spadki napięcia akumulatora jako przyczynę problemu. Zalecane jest naładowanie akumulatora i ponowna próba uruchomienia. W przypadku braku poprawy problem może leżeć w samej centrali alarmu lub jego konfiguracji. Dodatkowo poruszono temat konfiguracji kanałów sterowania zamkiem centralnym w APS 250, gdzie możliwe jest przełączenie sterowania z kanału 2 na kanał 1 poprzez zmianę połączeń przewodów (czerwony i zielony) w złączu 2-pinowym. W innym wątku opisano problem z odcinaniem paliwa przez alarm APS 250, co uniemożliwia uruchomienie silnika, a odłączenie centrali pozwala na odpalenie auta, jednak bez funkcji alarmu poza centralnym zamkiem. Wskazuje to na możliwe uszkodzenie lub konieczność serwisu alarmu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA