No wspaniali jestescie - ktos sie moim problemem zainteresował

wiec tak... telefon nie działal od początku... miałem dwie sztuki pierwszy S55 zaczoł reagować na słuchawke po test poincie (usunałem kulke T9) i wszystko wstało bez problemu po wgraniu bootcore,flash,eeprom,unlock całosc freią i ten sobie leży teraz w spokoju czeka na nowa obudowe:) natomiast drugi ... tu jest problem, myslałem że bedzie jak z pierwszym bo też milczał (milczy) nie reagował na słuchawe, wiec podniosłem proca usunałem kule

i ... nic... jak milczał tak milczy... no a ze do mało cierpliwych nie należe to wymieniłem na początek filtr ten szklany ale niby ok przejscia linii TX i RX po 1kohm (tak jak w dobrym) do masy po około 150kohm (tak jak w dobrym) telefon nadal nic... stwierdziłem przelutuje z tego pierwszego dobrego s55 tego "szkalczka" do tego bedzie pewnosc że ten kawałek jest ok przelutowałem (natomiast to co było w tym wsadziłęm do dobrego s55, i ten dobry nadal sie komunikuje a ten po wymianie szklaczka nic...jak było tak jest) myśle sobie wstawie ten zaprogramowany flash od tego dobrewgo do tego i powinien ruszyć wiec wymieniłem i nadal milczy .. za to ten dobry po wsadzeniu flasha od tego złego we freii wywala komunikat boot file is not accepted (test poin dam głowe jest zrobiony dobze - wgrałem przecierz flasha) no wiec po stwierdzeniu że to falsh nie jest winien wróciłem do tego co było czyli powtórna zamiana kosci flash (ten dobry tak jak powinien działa nadal) procesor stawiałem potem jeszcze kilka razy na nowych kulach , za którymś razem zmieniłem go na procesor od c60 (to to samo) ale wymiana nic nie dała, to samo zrobiłem z dialogiem (jest kompatybilny z tymi od c60-prawda?) ale telefon milczy płyta nie jest wygieta potrzaskana telefon kompałem grzałem całosc i nadal milczy, mierzyłem napiecia na liniach TX i RX po wywołaniu unlocka przez freie (kiedy freia czeka na słuchawe) i sa 70mV -jedna linia (pewnie TX telefonu) 2,3V druga linia (pewnie RX telefonu) napiecia te spadają do zera kiedy freia stwierdza że telefon nie jest właczony nie miezryłem jak to jest jak wcisne słuchawke bo cieżko podejsc z miernikiem powoli zaczynam tracic nadzieje po południu wyciągne z płyty to co nie potzrebne - moze cos zwiera i dialog nie startuje - czekam na wasze sugestie z niecierpliwoscią a kabel z diodkami to sobie zrobie:) mam box-a prodigy (sam robiłem - działa) warto próbować nim? chyba s55 obsłuży
----------
do kolegi tam wyzej:) klawiaturka odpada- odpalam telefon bezniej zwierając w pin do masy na stykach, sprawdzałem jest na nim prawie 2V
------------
jeszcze jedno pytanie - co daje kabel z auto ignition? i jak to zrobic? to ten z dodatkową bateryjką?