Witam. Mam problem z doborem sprzetu na lokalik 3salowy główna sala 40m² i dwie po 20m². Chcialbym sam złożyć odpowiednie nagłośnienie.
Nie jest to lokal dyskotekowy lecz cafee/club, drobne imprezki okolo 50 osób.
Moje oczekiwania:
-sprzęt który byłby w stanie nagłośnić te sale ( głowną sale bardziej anieżeli dwie pozostałe)
-możliwie niedrogo chodź tu zobaczę po waszych sugestiach i cenach sprzetu jaki zaproponujecie.
-nie ma być to nagłośnienie dyskotekowe (we wcześniejszej cafe dodam tylko że wisiały sobie głośniczki creativa 8 satelitek i sub i wcale nienarzekałem pomieszczenie mniejsze chodź zadziwiło mnie to 'pseudonagłośnienie' pozytywnie)
-różne rodzaje muzyki regge, blues, rock, r'n'b, czy muzyka techniczna.
-możliwie niewielkie gabaryty kolumienek+jakiś sub lub nawet trzy na kazda sale po jeden tu rownież proszę o sugestie jak to wszystko rozłożyć i rozmieścić
Przyjmijmy że sale sa to bardziej kwadraty anieżeli prostokąty.
Ja osobiscie myślałem nad czymś takim:
na sale głowną 4 kolumny na dwie pozostałe po dwie kolumny podwieszone pod sufit jak i na głównej. Na najwiekszej jakiś sub. Tylko właśnie co to ma być za sprzet na jakich głośnikach+ jaki wzmacniacz.
Proszę pilnie o pomoc muszę zrealizować założenie jak najszybciej.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Nie jest to lokal dyskotekowy lecz cafee/club, drobne imprezki okolo 50 osób.
Moje oczekiwania:
-sprzęt który byłby w stanie nagłośnić te sale ( głowną sale bardziej anieżeli dwie pozostałe)
-możliwie niedrogo chodź tu zobaczę po waszych sugestiach i cenach sprzetu jaki zaproponujecie.
-nie ma być to nagłośnienie dyskotekowe (we wcześniejszej cafe dodam tylko że wisiały sobie głośniczki creativa 8 satelitek i sub i wcale nienarzekałem pomieszczenie mniejsze chodź zadziwiło mnie to 'pseudonagłośnienie' pozytywnie)
-różne rodzaje muzyki regge, blues, rock, r'n'b, czy muzyka techniczna.
-możliwie niewielkie gabaryty kolumienek+jakiś sub lub nawet trzy na kazda sale po jeden tu rownież proszę o sugestie jak to wszystko rozłożyć i rozmieścić
Przyjmijmy że sale sa to bardziej kwadraty anieżeli prostokąty.
Ja osobiscie myślałem nad czymś takim:
na sale głowną 4 kolumny na dwie pozostałe po dwie kolumny podwieszone pod sufit jak i na głównej. Na najwiekszej jakiś sub. Tylko właśnie co to ma być za sprzet na jakich głośnikach+ jaki wzmacniacz.
Proszę pilnie o pomoc muszę zrealizować założenie jak najszybciej.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.