logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniasz do gitary elektrycznej. Jaki byłby najlepszy i możliwie najtańszy?

mirek666 03 Maj 2006 15:17 1028 4
REKLAMA
  • #1 2587687
    mirek666
    Poziom 11  
    CZeść!
    Jaki byłby najlepszy i możliwie najtańszy wzmacniacz do gitary elektrycznej? Prosze o wszelkie pomysły!
    POZDRO:D
  • REKLAMA
  • #2 2587919
    marian1981.02
    Spec od sprzętu Unitra
    Ocena: 754
    Eltron100 jest dosyc dobry i w miare tani.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2588185
    buncza
    Poziom 16  
    Ocena: 94
    nie radze ci samemu składać wzmacniacza, jeżeli zależy ci na dobrym dźwięku (a na pewno). sam gram na gitarze i wiem że to nie wypali. kosz zrobienia takiego wzmacniacza będzie niewiele mniejszy od kupienia gotowego pieca Labogi, Fendera czy Marshala, a jakość dźwięku z kupionego pieca będzie o niebo lepsza (szczególnie jeśli masz zamiar grać w jakimś zespole i potrzebujesz w miare dobrego sprzętu na próby czy koncerty). jeżeli chcesz grać tylko w domowym zaciszu to wystarczy ci zwykły wzmacniacz audio (NP. STARA DOBRA DIORA WS442).
    pozdro
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2588553
    madart
    Poziom 26  
    Ocena: 64
    buncza to ze tobie sie nie udalo nie znaczy ze inni tez nie maja szans wiec nie zniechecaj kolegi bez przyczyny :)
    Ja polecam koncowke janka z działu diy, jest tam tez preamp https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic215412.html
    tylko przelec przynajmniej 5 stron bo pojawialy sie rozne wersje plytek zebys sobie niewlasciwej nie wybral :)
  • #5 2590367
    buncza
    Poziom 16  
    Ocena: 94
    madart to nie chodzi o to że mi sie nie udaąo, bo zrobic coś takiego to nie problem. sęk w tym, że jeśli zależy ci na dobrej jakość dźwieku z gitary to samemu zrobić coś takiego to nie jest tak łatwo. jeśli grasz na gitarze i masz większe pojęcie z zakresu inżynierii dźwięku (nie sama elektronika) to z pewnością mnie zrozumiesz.
REKLAMA