1. Connect.
2. Zakładka DCT3.
3. Przycisk Info.
4. Wskazujesz MCU i PPM.
5. Naciskasz Flash.
6. Później zaznaczasz wszystko w UI Options i klikasz na UI Settings.
7. Koniec.
Odpal tornado
Przestaw na dct3
Odznacz na górze autodetect product oraz use ini file settings
Po prawej masz miejsce na pliki
Od góry Product to wybierz 3310
Potem mcu wybierz plik z cyferka zero
Potem ppm wybierz plik z literka N
Dotego zaznacz wszystkie resety troche poniżej i nacisnij (do góry obok info) jest przycisk "Flash"
I powinno poleciec samo wszystko
Musisz zainstalować soft do 3310 w katalogu C:\Wintesla\ i wtedy będzie widział MCU i PPM.
To pomiń to Info.
Rób tak:
1. Connnect.
2. Zakładka DCT3.
3. Wskazujesz model na 3310.
4. Wybierasz MCU i PPM.
5. Naciskasz Flash.
6. Po flashu robisz resety i działa.
Oj nie czytał kolega instrukcji o których mówiłem....
zainstalowalem na C:\wintesla\nhm-5 i ztamtad kazalem pobierac mcu ppm ale niewiem dlaczego mówil ze niemoze znalezc na
E:\wintesla\nhm-5 wiec skopiowalem z C: na E: i poszko tylko ze po zrobieniu MCU wywalił problem przy PPM sami zobaczcie
jest udalo sie mam juz wszystko po polsku ale mam problem po wlaczeniu pokazuje ze klawiatura jest zablokowana no i niema zasiegu jedynie czasami pojawi sie napis era a gdy chce odblokowac klawiature to pojawia sie ze klawiatyra zablokowana czyli moge tylko zablokowywac kalwiature a nie odblokowac
sumki przeliczyles? jaki masz imeil? a masz zwykly kabel m/fbus? ja to zawsze robie na dejanie i na fbus a nie na tornado wiec do konca niewiem jak to jest w tornado z sumkami i ustawieniem imeil
W prawej części ekranu [aplikacji od Tornada] masz taką zakładkę UI Options. Tam są opcje takie jak: Set UI Defaults itp itd. Więc zaznaczasz wszystkie opcje z tego UI Options i na górze ekranu klikasz UI Settings [bordowy przycisk].
W instrukcji od Tornada [tam gdzie link podałem] na prawdę jest wszystko opisane i jeszcze więcej....
✨ Użytkownik otrzymał całkowicie skasowany telefon Nokia 3310 i prosi o pomoc w jego przywróceniu za pomocą programu Tornado. W odpowiedziach opisano krok po kroku proces flashowania telefonu: wybranie trybu DCT3, ustawienie modelu 3310, ręczne wskazanie plików MCU i PPM, wyłączenie opcji autodetect product oraz use ini file settings, a następnie wykonanie flasha i resetów. Podkreślono konieczność posiadania odpowiednich plików firmware w katalogu C:Winteslanhm-5, gdyż błędy „nie widzi ścieżki” wynikają z nieprawidłowej lokalizacji plików. Po kilku próbach i poprawnym umieszczeniu plików udało się wykonać flash, jednak pojawił się problem z zablokowaną klawiaturą i brakiem zasięgu. Zalecano ponowne flashowanie z pełnym ustawieniem UI (UI + FULL FACTORY) oraz podłączenie ładowarki podczas procesu. Ostatecznie po kolejnym flashu telefon działał poprawnie, z polskim językiem, zasięgiem i odblokowaną klawiaturą. W dyskusji wielokrotnie odwoływano się do instrukcji programu Tornado dostępnej na forum elektroda.pl. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.