logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skuter Quantum - opinie użytkowników i awaryjność, czy warto inwestować?

Zippp 17 Maj 2006 00:54 3391 4
REKLAMA
  • #1 2633438
    Zippp
    Poziom 1  
    No wiec pytanie do posiadaczy lub znawcow motoryzacji ..

Czy oplaca sie go kupic ? czy psuje sie i ogolnie wszystko na jego temat co powinienem wiedziec a czego mi sprzedawca nie powie ..

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2651287
    cimias
    Poziom 1  
    Witam.
    Osobiście zamiast zipp-a, kupiłbym jakąś firmowa uzywke, np APRILIA SR50, GILERA RUNNER, PEUGEOT SPEEDFIGHT, YAMAHA AEROX.
    A jeżeli ma to byc koniecznie cos nowego to wybrałbym KYMCO, cena porównywalna no moze ciut droższy, lub jakiegos KEEWAY.

Poczytaj tutaj napewno duzo sie tam dowiesz.

http://www.skutery-tuning.pl/modules.php?name=Forums

http://skutery.forumer.pl
  • REKLAMA
  • #3 2663279
    krzychu195
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    A jesli chodzi o silnik to dwusuw czy czterosuw ??
  • REKLAMA
  • #4 2663333
    jahooo
    Poziom 19  
    Ocena: 24
    Tylko 2 suw ,4 suwy przy tak małej pojemnosci i automacie w którym jest skrzynia bezstopniowa sie wogóle nie sprawdzaja .Nie przewyzszaja trwałościa a traca osiagami no jedyna zaleta to mniejsze zyzycie paliwa . Co do Zippa to jest za krótko na rynku by cos o nim powiedziec .Egzemplarze nie maja jeszcze wiekszych przebiegów wiec trudno cos powiedziec na temat ich zywotnosci . Ogólnie musisz sie przygotowac na drobne aczkolwiek nieraz dokuczliwe usterki. Ja sam jezdze Kymco i polecam ta firme
  • #5 3393458
    kondensator16
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    tak ja osobiscie polecam 4suwy. Narazie sam bujam się aprilią rs50 2suw. jeśli lubisz się upaprać i bawić się z remontami 2suwu to dobry wybur a jak chcesz mieć wolnom jazde ale nie dotknąć się palcem to zdecydowanie tak jak napisali z nówek kymco jest git zip jest przeciętny sądząć po silniku bardzo podobny do piaggio energy więc odradzam. A co do rs'ek to 2suw motorower ale 110km/h wyciąga są nie zawodne jak na dwósuw ja zrobiłem raz pożądny remont i mam spokuj do dziś nic nie stuka pali na dotyk i skrzynia 6 stopniowa manualna. Jeśli chodzi o dwusuwy to aprilia sr szczególnie te na wtrysku też są dobre mój kumpel ma 2005 rok i chwali sobie nie widzę żeby coś przy tym dłubał. Leonardo ale to już 125ccm jest też jest niezawodne miałem bardzo dobrej klasy skuter i osiągi nie najgorsze
REKLAMA