logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak udostępnić internet z Neo na dwa laptopy z kartami WIFI i Windows XP?

marelli69 12 Lip 2006 21:52 1605 4
REKLAMA
  • #1 2814505
    marelli69
    Poziom 2  
    Witam wszystkich. Chciałem jeszcze raz odnowić temat bo są komplikację. Dwa laptopy, na jednym Neo, w obu karty WIFI (tej samej firmy), w obu XP. Proszę może ktoś przerabiał już ten temat. Proszę o pomoc. Jak udostępnić neta na drugim laptopie. Dzięki z góry i pozdrawiam. Marek.
  • REKLAMA
  • #2 2814635
    Andiv
    Poziom 32  
    Ocena: 451
    Żeby na 2 laptopie był net 1 musi być uruchomiony. A co do konfiguracji tworzysz sieć nadajesz dopwiednie ip i na 1 komputerze udostępniasz połączenie.
  • REKLAMA
  • #3 2814638
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    marelli69 napisał:
    Witam wszystkich. Chciałem jeszcze raz odnowić temat bo są komplikację. Dwa laptopy, na jednym Neo, w obu karty WIFI (tej samej firmy), w obu XP. Proszę może ktoś przerabiał już ten temat. Proszę o pomoc. Jak udostępnić neta na drugim laptopie. Dzięki z góry i pozdrawiam. Marek.

Użycie funkcji szukaj nie boli ...

Obie karty w tryb ad-hoc - jest połączenie nawiązane.
    Reszta ja kw połączeniu przewodowym - na kopie z Neo udostępnienie połączenia - na drugim IP z automata.
  • REKLAMA
  • #4 2814703
    marelli69
    Poziom 2  
    Takie rzeczy są mi w miarę jasne. Chodzi mi właśnie o tą całą konfigurację: IP, brama itd. Ewentualnie co tam jeszcze gdzieś odznaczyć. Robię wszystko tak jak powinno niby być a łączy się tylko ten z netem (połączono). Sorry, nie śmigam w temacie a to jest jedyne miejsce gdzie mogę uzyskać pomoc od Was.
  • #5 2815529
    MaxFm
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    zobacz np. TU
REKLAMA