logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy wzmacniacz TELKOM WBX-817 jest prawidłowo podłączony do rozgałęźnika?

kingsajz 03 Sie 2006 23:54 4301 5
REKLAMA
  • #1 2878368
    kingsajz
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Podczas montazu kablowki Pan monter zainstalowal nam w szawce wzmacniacz szerokopasmowy WBX-817 33 dB
    47-862MHz, 117dBuV.
    Mam takie pytanie otoz wejscie jest polaczone z wyjsciem kablem koncentrycznym i podpiety pod 220V i tyle... Oboko w sumie jest rozgaleznik gdzie wchodzi glowny kabel od kablowki i rozdziela na 3 inne.
    Moje pytanie czy ten wzmiacniacz zostal tak specjalnie podlaczony ( kabel laczacy we-wy jest blisko rozdzielacza (przypadek??)) aby przez; nie wiem pole magnetyczne wzmocnic sygnal na rozdzielaczu czy poprostu wcisnal nam kit i zamontowal wzmacniacz dla picu; dla kasy??
  • REKLAMA
  • #2 2878731
    kasprzyk
    Specjalista elektryk
    Ocena: 671
    Witam

Piszesz na poważnie? Wzmacniacz podpięty pod sieć 230V - a IN połączony z OUtem przewodem koncentrycznym? czyli wejście z wyjściem zmostkowane na "krótko" ?????

Niestety - wielkie przegięcie! poproś kogoś z miernikiem lub nie rąbiąc temu "fachowcowi" afery zaproś go i każ mu zdemontować niepotrzebne urządzenie.

Pzdr
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 2878795
    kingsajz
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Dzieki za odpowiedz, spale typka na stosie :P
  • REKLAMA
  • #5 2879737
    Marcin91
    Poziom 23  
    Ocena: 25
    ... Wzmacniacz WBX-817/33 jest stosowany jako wzmacniacz budynkowy do zasilenia około 20-50 gniazd ( wszystko zalezy od konfiguracji instalacji ) Pierwsze słyszę aby go montować w pojedynczych lokalach ... po pierwsze cena 190 złotych , a po drugie wielkośc ... do instalacji domowych stosuje się coś takiego : http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=117910930 , to tak na przyszłość , albo u pokaż jak przyjdzie :))) a jezeli wzmacniacz nie jest podłączony pod instalację spokojnie odłącz go . Pola nie ma żadnego ( wzmacniacze te są ekranowane tak aby były dopuszczone do sprzdaży na rynkach Unii - znaki CE i system ISO ) , Pozdrawiam Marcin
REKLAMA