logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Otoczenie sieciowe widze komputery ale nie ma wejscia

huberthbs2 20 Sie 2006 23:48 1443 2
REKLAMA
  • #1 2936004
    huberthbs2
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Witam!
    W otoczeniu sieciowy widze kilka komputerów ale niestety nie moge do nikogo sie polaczyc, internet mam od kolegi jest to siec radiowa podzielona neo. Widze okolo 30 komputerów w otoczeniu sieciowym w win, jest mozliwosc zeby dzialało to jak trzeba.
  • REKLAMA
  • #2 2936480
    chemicalkash
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    Może najpierw trzeba sprawdzić czy komputer do którego chcesz się 'połączyć' ma włączone udostępnianie plików. W tym celu:
    Panel sterownia-->Połączenia sieciowe-->Połączenie lokalne-->Właściwości
    Jeśli nie ma tam usługi 'Udostępnianie plików i drukarek w sieci Microsoft Networks' to należy wykonać:
    W oknie właściwości Zainstaluj-->Usługa-->Dodaj-->Udostępnianie plików....
    To w Win XP w Win 98 jest podobnie.

To na razie tyle ale żeby mieć dostęp na przykład do dysku C: innego komputera to należy jeszcze go udostępnić, w tym celu na komputerze z którego zasobów chcemy korzystać należy w oknie Mój komputer kliknąć prawym przyciskiem myszy i wybrać udostępnianie - postępować zgodnie z instrukcjami.

Po tych zabiegach powinno wszystko działać.
  • #3 2936771
    huberthbs2
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Chciałbym zeby tak bylo, niestety nie w tym rzecz prawdopodobnie jest to zablokowane przez administratorów ze wzgledu na przeciazenia sieci ale wlasnie dokladnie nie wiem.
REKLAMA