Tak jak wyżej
Producent mi nie podał a z wykresu za duzo nie wywnioskowałem...
Producent mi nie podał a z wykresu za duzo nie wywnioskowałem...
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamwilku_sc napisał:zejdzie do 30 Hz
irek2 napisał:pasmo od dolu zalezy tylko od zastosowanej obudowy. Nie ma czegos takiego jak pasmo samego glosnika (bez obudowy)!!
Jesli ktos tego nie rozumie to niech sie nie bierze za robienie subwofera.
Cytat:Jesli ktos tego nie rozumie to niech sie nie bierze za robienie subwofera
Armosus napisał:Oj md zawsze musisz miec racje i byc najwaznejszy... To powtarza sie juz w wielu tematach, ze "ty wiesz lepiej".
Cytat:, to pewnie wiem lepiej, bo mam solidne wykształcenie, lata praktyki i krytycznie podchodzę do wszelkich danych publikowanych przez producentów, którzy pasmo przenoszenia podają przy 10-cio decybelowych spadkach. Ty za to wierzysz, że wystarczy, aby ktoś miał napisane "specjalista" i już nakleży wszystkie jego wypowiedzi drukować i w ramki oprawiać.To powtarza sie juz w wielu tematach, ze "ty wiesz lepiej".
Cytat:Takich bzdur na forum nie można tolerować, bo z takim pojęciem o akustyce można budować subwoofer na głośniku GDWT, przecież podobno dół pasma zależy wyłącznie od obudowyNie ma czegos takiego jak pasmo samego glosnika (bez obudowy)!!
Armosus napisał:Dosc duza roznica pomiedzy wielkoscia obu glosnikow i ich SPL'em a tu tylko okolo 10Hz roznicy. A producent podaje ze ten ARN przenosi juz do 40Hz...
wilku_sc napisał:wg winisd głosnik w basrefleksie (ok 70 litrow) ma spadek -6 dB przy 30 Hz.
powolny spadek zaczyna juz przy 50 Hz.
nie jest on demonem zejscia. duzo lepeij prezentuje (wg wykresow) wesraj 27/150.