logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Prosty nadajnik i odbiornik do komunikacji między motocyklami na 70m

simsonkr 03 Wrz 2006 22:26 1469 5
REKLAMA
  • #1 2984337
    simsonkr
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam. Zupełnie sie nieznam na radiotechnice, ale chce sobie zrobic jakiś prosty nadajnik, który bedzie miał za zadanie komunikowac mnie z inną osobą która będzie miała ten sam sprzęt. Jestem motocyklistą i chce rozmawiać z osobą na innym motorze. Che czegoś taniego i najmożliwiej prostego. Oczywiście jest mi też potrzebny taki odbiornik. Ma on działać na odległość około 70m ale czysto i pewnie. Prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2984365
    SP5IT
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1672
    simsonkr napisał:
    Witam. Zupełnie sie nieznam na radiotechnice <ciach> Ma on działać na odległość około 70m ale czysto i pewnie.

Wobec powyższego: kup sobie radiotelefony PMR.
    Michał
  • REKLAMA
  • #3 2984385
    simsonkr
    Poziom 10  
    Ile kosztuje taki komplet i czy nie istnieje możliwość zrobienia takiego czegoś mniejszym kosztem?
  • REKLAMA
  • #4 2984627
    SP5IT
    Co do cen odsyłam na allegro. Tylko kupuj PMR a nie GMRS/FRS sprowadzane ze Stanów, których w Polsce nie wolno używać i nie wierz w zasięgi tam przez handlarzy podawane.
    Do twoich potrzeb wystarczy. Kup takie, które mają VOX-a i możliwość podpięcia słuchawek/mikrofonu. Na motor idealna rzecz.
    Michał
  • REKLAMA
  • #5 2984918
    simsonkr
    Poziom 10  
    To śa zabawki dosyć drogie, liczyłem na jakieś calkiem banalne rozwiązanie które ograniczało by sie w 20zł jeśli takowe istnieje
  • #6 2984960
    SP5IT
    simsonkr napisał:
    To śa zabawki dosyć drogie, liczyłem na jakieś calkiem banalne rozwiązanie które ograniczało by sie w 20zł jeśli takowe istnieje

Nie da rady.
    Michał
REKLAMA