logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Regeneracja pompy wspomagania TRW Skoda Fabia 2001 - gdzie w Warszawie?

kamelon 04 Wrz 2006 11:11 6090 6
REKLAMA
  • #1 2985289
    kamelon
    Poziom 11  
    Witam,
    Padła mi właśnie pompa wspomagania TRW w fabii z 2001r.
    Czy może orientujecie się jak można je zregenerować, ewentualnie kto to robi?. Bardzo wdzięczny byłbym gdyby ktoś dał namiary na sklep w którym można kupić taniej nową (normalna cena nowej to ok 1700 pln) :(
    Najlepiej byłoby w okolicach warszawy.
    Z góry dziękuję za odpowiedź
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2986088
    Trawik
    Poziom 26  
    Ocena: 442
    witam te pompy to normalka w tych fabiach pali sie elektronika (tranzystory), raczej nie dostaniesz zamienników,proponował bym na szrocie używaną koszt ok. 200 zł.a jeżeli chcesz nową to znajdż namiary na JC-AUTO w warszawie onni powinni ci załatwić dużo taniej
    pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 3410821
    damjaszczurek
    Poziom 2  
    Jak mi załatwisz taką pompe za 200zł dobrą to ja wezme od ciebie 10szt.Możesz zarobić pomyśl
  • REKLAMA
  • #4 3410849
    arba
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    ten temat już leciał poczytaj o wymianie tranzystorów . pare dni temu . ktoś to w miare dokładnie opisał . choć ja uważam że lepiej wymienić na nową . szkoda kłopotów i ciągłego grzebania a jak chcesz załatwić używke pogadaj z chłopakami ze skody
  • #5 3413102
    fructon
    Poziom 33  
    Ocena: 982
    trawik ma racje jeszcze nie spotkałem żadnej w cenie 200 zeta
  • REKLAMA
  • #6 3414605
    tomekb
    Poziom 26  
    Ocena: 210
    ostatnio widziałem kilka na "śmietniku" w Poznaniu
    w cenie od 400 pln
  • #7 3417031
    zdeb
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam taką pompe do sprzedania. Jak jestes zainteresowany to sie odezwij.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono problem awarii pompy wspomagania TRW w Skodzie Fabii z 2001 roku, gdzie typową usterką jest uszkodzenie elektroniki, zwłaszcza tranzystorów. Zalecane jest rozważenie regeneracji poprzez wymianę tranzystorów, jednak część użytkowników sugeruje zakup nowej pompy ze względu na trwałość i wygodę. Alternatywnie można poszukać używanych pomp na szrotach, choć ceny rzadko spadają do 200 zł, częściej są w okolicach 400 zł. W Warszawie polecany jest kontakt z JC-AUTO, który może zaoferować nowe pompy w niższej cenie. Wskazano również, że warto skonsultować się z serwisem Skody w celu uzyskania używanych części.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA