logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat podłączenia autoalarmu APS250S - brak migania kierunkowskazów

wradosz 03 Lip 2003 10:10 7408 10
REKLAMA
  • #1 273617
    wradosz
    Poziom 12  
    Witam!

Wiem że schematów jest tyle ile autoalarmów.

Nie do końca jestem pewien czy to jest Cobra. Oglądałem kiedyś w innym samochodzie właśnie Cobre a tu centralka oraz pilot są (chyba) jednakowe. Na obudowie jest wytłoczone APS250S.

Potrzebuję schemat podłączeniowy bo paprak który go zakładał zrobił straszną fuchę.
    Poza tym wprowadziłem go w jakiś stan - działa pilot, drzwi otwiera, pstryka sobie że niby migaczami, ale migacze nie migają. nie załącza się też (znaczy się nie wyje). Może to jest kwestia kabli i podłączenia? Szkoda że nie mam aparatu cyfrowego bo bym Wam to pokazał - taśma izolacyjna rządzi!

Z góry dziękuję
    Wojtek
  • REKLAMA
  • #2 275762
    Pschemek
    Poziom 23  
    Ocena: 14
    alarm jest firmy Presige,
    tu coś powinieneś znaleść http://autoelectric.ru/alarm.html

ale mając kontrolke schemat nie powinien ci być potrzebny

co do awari co pisałeś to:
    kierunki mają ( chyba bo dawno ich nie naprawiałem) oddzielne zasilanie i powinny mieć oddzielny bezpiecznik
    jeżeli syrenka jest z własnym zasilaniem to sprawdz jej zasilania i stacyjke
  • REKLAMA
  • #3 275853
    mario
    Poziom 15  
    Ocena: 51
    Masz alarm w trybie serwisowym. Przy włączonym zapłonie trzeba przełączyć mały wyłącznik serwisowy.
    Mario
  • #4 283389
    wradosz
    Poziom 12  
    mały wyłącznik serwisowy....

czy jest to
    1. wyłącznik podłączony na osobnym kabelku
    2. switch pod klapką w obudowie - pod lkapką jest przełącznik (a w zasadze 3)

?
  • REKLAMA
  • #5 283633
    mario
    Poziom 15  
    Gibany wyłącznik podpięty, bodajże, pod niebieskie złącze w alarmie (osobna wtyczka).
    Mario
  • #6 283649
    wradosz
    Poziom 12  
    Thanks. O to mi chodziło. Co ciekawe nie mam tego przełącznika w ogóle podpiętego a więc jakim cudem załączył się tryb serwisowy?
  • REKLAMA
  • #7 283817
    Mich@el
    Poziom 16  
    Ocena: 21
    Bywają przypadki kiedy przy dużym spadku napięcia np rozruch takie rzeczy się zdarzają,to tylko elektronika.
    Michał
  • #8 284216
    mario
    Poziom 15  
    Do Prestige'a to ja nigdy zaufania nie miałem, bo strasznie dużo tego montowali w serwisach na szybko.
  • #9 284913
    bebefirst
    Poziom 16  
    Ocena: 32
    Prestige schematy alarmowe (serwisowe) APS 150 MX
    Załączniki:
    • APS 150MX.zip (80.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 284919
    bebefirst
    Poziom 16  
    Ocena: 32
    Schemat alatmu APS 150 MXA ( to nie to samo co co 150 mx)
    Załączniki:
    • APS150MXA.zip (370.43 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #11 4986176
    przemek_007
    Poziom 1  
    chłopaki potrzebuje instrukcji obsługi bo kupiłem samochód i nie wiem jak działa ten alarm jak sie tym pilotem obsługują

Dodano po 1 [minuty]:

cały czas pulsuje mi czerwona dioda na desce rodzielczej od alarmu czy powinno sie tak dziać czy jest cośnie tak?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemu z podłączeniem autoalarmu APS250S, który nie powoduje migania kierunkowskazów ani nie uruchamia syreny, mimo działania pilota i otwierania drzwi. Autoalarm jest prawdopodobnie marki Prestige, a model APS250S może być powiązany z serią APS 150 MX lub MXA, jednak schematy tych modeli różnią się. Wskazano, że kierunkowskazy mają oddzielne zasilanie i bezpiecznik, a syrena może mieć własne zasilanie, które należy sprawdzić. Problem może wynikać z nieprawidłowego podłączenia lub trybu serwisowego alarmu, który aktywuje się przez mały wyłącznik serwisowy (switch) podłączony do osobnej wtyczki, zwykle niebieskiej. Autor nie ma podłączonego tego wyłącznika, co może sugerować, że tryb serwisowy włączył się wskutek spadku napięcia, np. podczas rozruchu. Wskazano również, że instalacje Prestige często były wykonywane nieprofesjonalnie, co może powodować problemy. Dodatkowo pojawiła się prośba o instrukcję obsługi pilota oraz wyjaśnienie znaczenia pulsującej czerwonej diody na desce rozdzielczej alarmu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA