logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie pracujecie? Wasze zawody i miejsca pracy - podzielcie się!

kleki 29 Wrz 2006 18:35 15290 133
  • #1 3069250
    kleki
    Poziom 28  
    Ocena: 142
    Skoro mamy już się przedstawiać, spowiadać gdzie mieszkamy, pokazywać zdjęcia swoje, warsztatów i pulpitów...
    Czemu nie pochwalić się gdzie pracujemy?

Jeśli pozwolicie, to sam zacznę:
    Wrocław - zakłady chemiczne (kwasy, ługi i inne sprawy)- automatyk utrzymania ruchu
    na trzy zmiany... :?
  • #2 3069298
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 3069300
    wow
    Poziom 27  
    Ocena: 182
    Wrocław? hehe spoko spoko ja nie pracuję jeszcze mam 17 lat i chodzę do szkoły LO XI klasa biol chem (wiem, że nie ma nic wspólnego z elektrryką i innymi ale to moje zamiłowanie od niedawna).

Pozdro!
  • #4 3069317
    kleki
    Poziom 28  
    Biksupin?
    Pracowałem niedaleko - na Braci Gierymskich (dalej się tak nazywa ta ulica?) - w JTT Computer. Teraz już tej f-my nie ma. Moje zakłady chemiczne są na Krakowskiej (dawna Pollena).
    pzdr
  • #5 3069327
    wow
    Poziom 27  
    Ocena: 182
    Tak biskupin :D Tak jest tam ta ulica ale nie wiem czy była tam ta firma :D A co Ty tam robisz w tych zakładach chemicznych???
  • #6 3069343
    charm_spider
    Poziom 22  
    Ocena: 13
    to ja też się dopiszę ;-)
    generalnie studiuję (jeszcze rok fizyki teretycznej, potem w planie dr;-) )
    a w tym roku skończyłam informatykę, pracuję dorywczo (naprawa kompów, itp), i na stałe w sklepie internetowym (jeszcze nie istniejącym - tzn tworzonym ;-) )
  • #7 3069397
    włuczykij
    Poziom 27  
    Ocena: 55
    ja pracuję tylkjo w wakacje i ferie, dorywczo w weekendy w zakładzie produkującym wiązki kablowe i w firmie ojca produkującej okna drzwi aluminiowe itp.
  • #8 3069410
    endriu.kom
    Poziom 24  
    Ocena: 134
    Hmm...a ja powiem tak.Gdyby nie moja praca to nie byłoby płytek miedzianych,kabelków miedzianych itp. :lol:
  • #9 3069446
    kleki
    Poziom 28  
    Automatyk - jak pisałem. Chodzę naprawiać maszyny, systemy sterowania, regulować czujniki i takie tam. Czasem siedzę pół dnia na warsztacie i nic konkretnego nie robię - mam dyżur. Automatycy mają właśnie taki ciekawy tryb pracy - bardzo nienormowany.
  • #10 3069493
    djtronic
    Poziom 20  
    Ocena: 8
    A ja tez sie jeszcze ucze .. w II klasie technikum .. na kierunku Technik Elektronik.. przy Zespole Szkół Informatycznych
  • #11 3069534
    kleki
    Poziom 28  
    endriu.kom znaczy się, że hutnik?
    To ja mom coś wspólnego z mydłem, proszkiem do prania, płynaem do tkanin...
    Też istotna praca.
    :-D
  • #12 3069659
    ogryz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Obecnie studia - elektrotechnika.
    Poza tym robię w zawodzie chyba najbliżej związanym z elektroniką - obsługa wesel i innych imprez okolicznościowych (kelner/barman/itp.) :D:D
    Niestety, jak to mówią - "Gdy się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma". A robota fajna nawet... ;)

Pozdrawiam.
  • #13 3069742
    Killer.PL
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    Szkoła - IV klasa, technik elektronik, specjalizacja: systemy i sieci komp.
    Allegro - super sprzedawca, specjalizacja: telefony i akcesoria.
  • #14 3069751
    endriu.kom
    Poziom 24  
    kleki napisał:
    endriu.kom znaczy się, że hutnik?
    To ja mom coś wspólnego z mydłem, proszkiem do prania, płynaem do tkanin...
    Też istotna praca.
    :-D

Dodano po 1 [minuty]:

Nie kolego.Operator maszyn przodkowych w kopalni miedzi w ZG Lubin.Ja tą miedż wydobywam :).
    Pozdro.
  • #16 3070118
    Paszczurka
    Poziom 12  
    Mam wrażenie, że jestem tu najmłodsza... Jakie to cudowne-Paszczu wiecznie młoda :P Aktualnie chodzę sobie do szkółki, a pracuję bardzo ciężko-w domu.
  • #17 3070183
    macio8888
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    Zespół Szkół Elektryczno-Mechanicznych w Nowym Saczu - ostatnia klasa - elektronika :)

pzodrawiam
  • #18 3070235
    ostry_18
    Poziom 24  
    Ocena: 35
    ILO w Sanoku. 2. klasa, profil bio-chem-fiz
  • #19 3070325
    Cyborg_3D
    Poziom 21  
    Ocena: 28
    I LO. Profil Mat-inf-fiz+angielski.

A pracuje? W szkole... nauki w cholere i jeszcze więcej. Ale mysle ze moooooze mi sie to przyda w zyciu, o ile nie bede pracował fizycznie za granicą...

@Paszczurka, łącze się z Tobą w radosci. Sam czuje się również młody... ahh... ta młodość i dzieciństwo :D
  • #20 3070357
    sq6ade
    Poziom 40  
    Ocena: 286
    A ja wywożę kabiny TOY-TOY do punktu zlewu fekalii - oczywiście poza zawodową pracą. Trochę sobie dorabiam bo praca w fachu elektronicznym ostatnio nie jest lukratywna . Muszę przyznać że niektórzy użytkownicy tych kabin zaniedbują je bardzo.
  • #21 3070418
    DanRS
    Poziom 15  
    Ocena: 19
    Hej witam a ja pracuje na ulicy (kierowca)
  • #22 3070558
    Artur k.
    Ocena: 1701
    Witam

A ja pracuje przy sprzecie nagłośnieniowym oraz oświetleniowym - w sensie podłączam go i obsługuje.

Z zawodu jestem oczywiscie elektronikiem

Pozdrawiam
  • #23 3070580
    MasterTomster
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Mój zawód brzmi linesman overhead. Pracuje w energetyce, w firmie która jest głównym kontraktorem energetyki irlandzkiej. Ale nie byłoby tradycji gdybym nie zapodał filmu.

:popcorn:
  • #24 3070582
    olaf x
    Poziom 34  
    Ocena: 363
    wlasna apteka od 16 lat.
    i podpisuje sie pod wypowiedzia sharpa- niestety ma racje
  • #25 3070708
    mariuz
    Poziom 31  
    Ocena: 109
    Ja uczę się w II klasie warszawskiego Zajączka
    (przyszły technik informatyk) :P
    Potem pewnie polibuda ;)

EDIT:
    Co ja żem napisał :lol: 8-O :oops: :lol: 8-O :oops: :lol: 8-O :oops:

Oczywiście technik elektronik a nie informatyk :D
  • #26 3071018
    muwie
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Ja uczę sie w II klasie Technikum informatycznego.
  • #27 3073202
    crazy_phisic
    Ocena: 131
    Widzę że można spotkać kogoś po fachu ;) - charm_spider - obecnie doktorat z fizyki i oczywiście sporo pracy w laboratoriach i wszelkiego radzaju pracowniach ale znajduje czas na projektowanie PCB dla innych.
  • #28 3073805
    pyton
    Poziom 21  
    Ocena: 30
    Witam

Technik elektronik spec. systemy komputerowe (jakoś tak;p) 4 klasa;p
    ZSME w Trzebini

a przez wakacje zależy... w tym roku zalewałem znicze;p

Pozdrawiam
  • #29 3074105
    crazy_88
    Poziom 42  
    Ocena: 166
    ja narazie sie ucze w zespole szkol budownictwa okretowego kierunek technik mechanik okretowy w miedzy czasie dorabiam u rodzinki lub u znajomego w firmie:)
  • #30 3077281
    phonemaniac
    Poziom 16  
    Ocena: 16
    a gdyby nie moj zaklad pracy to pewnie i elektrody by nie bylo ;) a tak serio to ja pracuje w elektrowni (najwieksza w Polsce na wegiel kamienny) i zajmuje sie systemamy automatyki DCS, PLC, opomiarowanie, komunikacja miedzysystemowa, systemy bazo danowe do archiwizacji danych procesowych :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Uczestnicy forum dzielą się informacjami o swoich miejscach pracy i zawodach, głównie związanych z elektroniką, automatyką, telekomunikacją oraz pokrewnymi dziedzinami technicznymi. Wśród wymienionych zawodów dominują automatyk utrzymania ruchu, technik elektronik, elektromechanik, informatyk, programista, technolog, serwisant elektroniki, a także specjaliści ds. energetycznych i mechatronicy. Prace wykonywane są w różnych branżach, takich jak zakłady chemiczne, elektrownie, poligrafia, produkcja kabli, przemysł metalowy, laboratoria, firmy telekomunikacyjne, geodezja, ochrona, a także w edukacji i na uczelniach technicznych. Wiele osób łączy naukę ze stałą lub dorywczą pracą. Poruszano także kwestie uprawnień elektrycznych (eksploatacja, dozór, pomiary) oraz kursów i egzaminów z zakresu eksploatacji urządzeń elektrycznych do 1 kV i 15 kV. Dyskutowano o specyfice pracy automatyków, serwisantów systemów sterowania, obsługi suwnic i systemów mikroprocesorowych w windach oraz o zastosowaniu technik tensometrycznych w technice wagowej. Wspomniano o pracy przy sprzęcie nagłośnieniowym i oświetleniowym, a także o projektowaniu PCB i programowaniu mikrokontrolerów. Niektórzy uczestnicy prowadzą własne działalności gospodarcze lub pracują w firmach o wysokim stopniu poufności. W dyskusji pojawiły się także informacje o edukacji technicznej i planach zawodowych uczestników.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA