logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zbudować dławik do falownika Siemens i wilgotnościomierz?

mariodepta 22 Paź 2006 22:16 975 4
  • #1 3143553
    mariodepta
    Poziom 2  
    Witam mam falownik trojfazowy firmy siemens i podlaczony do niego wentylator kablem o dlugosci 25 metrów. Falownik ten strasznie zakłóca inne urzadzenia np wentylator na piecu CO, miernik dwutlenku węgla Czy mozecie podac mi schemat jakiegos dławika ktory by te zaklocenia przechwytywał ? bardzo bylbym wdzieczny A i jesli ktos ma jakis prosty schemat wilgotnosciomierza tez byloby fajnie Pozdrawiam Przemek
  • #2 3143654
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6168
    Przeniosłem z: Schematu/instrukcji...
  • #3 3143925
    Quarz
    Poziom 43  
    Ocena: 629
    Witam,
    mariodepta napisał:
    Witam mam falownik trojfazowy firmy siemens i podlaczony do niego wentylator kablem o dlugosci 25 metrów. Falownik ten strasznie zakłóca inne urzadzenia ...

ciekawe, ponieważ prawidłowo skonstruowany i z odpowiednim przewodem doprowadzającym nie powinien zakłócać.
    Możesz podać typ przewodu jakim doprowadzona jest energia z tego falownika do wentylatora, oraz zakres zmian częstotliwości tego falownika?
    Pozdrawiam
  • #4 3146865
    mariodepta
    Poziom 2  
    ten kabel to zwykły kabel trzyfazowy niestety nie jest w ekranie i pewnie dlatego te zaklocenia, falownik ma zakres regulacji od 10 hz do 50 hz Czy da sie zrobic taki dlawik ? Pozdrawiam Przemek
  • #5 3146937
    Quarz
    Poziom 43  
    Ocena: 629
    Witam,
    moim zdaniem potrzebny będzie filtr dolnoprzepustowy na wyjściu tego falownika, sam dławik to za mało.
    Poproszę o poniższe parametry tego falownika;
    - maksymalny prąd przewodowy,
    - maksymalne napięcie międzyprzewodowe,
    - czy jest w obwodzie wyjściowym tego falownika przewód zerowy?
    Pozdrawiam
REKLAMA