Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z centralnym zamkiem Renault Megane '97

torquemeda 04 Nov 2006 18:54 5330 12
    torquemeda
    Level 10  
    Brdzo proszę o pomoc, jestem posiadaczem Renault Megane 1,9D rocznik 1997, mam duży problem z centralnym zamkiem ponieważ działa on od środka tzn. przyciskiem sterującym przy radiu a natomiast używając kluczyka przy otwierani drzwi o twiera on tylko jedne drzwi a cała reszta nie reaguje. Jaka może być tego przyczyna i jak to można naprawić. No i najważniejsze gdzie jest moduł centralnego zamka w tej megance bo przeszukałem prawie całą a nie znalazłem.
    Drugą sprawą jest immo którego według mnie to chyba nie ma lub jest odłączone, (tak mi się wydaje) ponieważ nie ma możliwości otworzenia auta z kluczyka dioda immo nigdy się nie zaświeciła.
    Proszę o POMOC!!!
    User removed account
    User removed account  
    torquemeda
    Level 10  
    A czy jest szansa reanimowac immo i gdzie mogę znaleść sterowanie (centralkę, modem) ??
    Zmacio
    Level 26  
    Nie warto reanimować immo ponieważ wyłączone zostało na pewno z powodu uszkodzonego pilota. Piloty Renault na podczerwień mimo, że wysyłają kod często jest on zafałszowany i nie rozpoznawalny dla sterownika. W serwisach proponują komplet 2 piloty + nowy sterownik za ok 1500 zł. Tylko skoro masz wyczyszczony komputer silnika z opcji immo, to i tak nie będzie ci to działało. Najlepiej zamontuj alarm z odcięciem. Masz wtedy sterowanie zamkiem z pilota i blokadę silnika. Do tego jakieś dodatkowe odcięcie w formie ukrytego przycisku, czy sensora na dotyk.
    torquemeda
    Level 10  
    Ale jak podłączyłem laptopa do autka to pokazywał mi że jest immo na silniku. Natomiast wchodząc w immo pokazywał 0 kluczyków. Każda próba dobania kluczyka nie powiodła się. A jak jeszcze można sprawdzić immo? Nie wiem jak podejść do tego zagadnienia. Najlepiej ją chyba sprzedam ;-)
    User removed account
    User removed account  
    torquemeda
    Level 10  
    Ha, alarmu to ona nie ma, ale chce jej włożyć i widzę że najlepiej będzie zrobić tak jak mówi Zmacio. A podpowiedzcie jaki dobrze by było założyć alarm (jakiej firmy) a może podpowiecie jakiś konkretny model.
    Zmacio
    Level 26  
    Poczytaj trochę. Wiele razy był poruszany temat "jaki alarm najlepiej założyć?".
    User removed account
    User removed account  
    torquemeda
    Level 10  
    Myślałem o Seo perfect D - czy to dodry pomysł z mojej strony?
    User removed account
    User removed account  
    zepol
    Level 21  
    torquemeda wrote:
    Ale jak podłączyłem laptopa do autka to pokazywał mi że jest immo na silniku. Natomiast wchodząc w immo pokazywał 0 kluczyków...

Zdradź mi tylko proszę, czym Ty tak skutecznie próbowałeś się podłączać do tego auta za pomocą laptopa :?:

A w kwestii immo - zapomnij, jak już ktoś je usunął to raz na zawsze.
    Posłuchaj kolegów i zamontuj Seo - satysfakcja gwarantowana :D
    torquemeda
    Level 10  
    ok, zamontowałem seo dophine i jest wszystko w porządku dziękuję za pomoc i za rady.
    Pozdrawiam