Zaprezentowany przeze mnie układ to kolorofon 3-kanałowy zbudowany w oparciu o kit jabela J-50.
Urządzenie pozwala sterowanie 3 kanałów, (niskie, średnie i wysokie tony+ wzmocnienie). Jako leflektory zastosowałem oprawki z lampek nocnych któte posiadaja uchwyty klamrowe.
Jako żarówki zastosowałem żarówki lustrzane o mocy 40W z powodu dużej bezwładności (maksymalna moc na kanał wynosi 100W)
..układ nadaje sie do wykorzystania w małych pomieszczeniach. Jego wielką zaletą jest wbudowany mikrofon elektretowy(ma wielka czułość), dzieki czemu nie jest potrzebny przewód sygnałowy a kolorofon można ustalić w kazdym miejscu
...leflektory połaczone są przewodami o długości ok 3m...poniżej zamieściłem fotki..
..układ zasilany jest napięciem sieciowym 230V
....Panel przodni...umieszczone sa na nim 4 potencjometry Volume, Bass, Middle, Treble-(kolorowe oznaczenia gałek oznaczja który leflektor jest sterowany), oraz mikrofon elektretowy...
...panel tylni...umieszczone są na nim wyjścia kanałów(gniazda diodowe)...wraz z wkładkami bezpiecznikowymi oraz wyłacznik sieciowy...
...leflektory jako lampki nocne z uchwytami klamrowymi(kolory w zależności od kanału)...
Fajne? Ranking DIY