... czyli w miarę normalne radio. Zakładając że nie jest pokręcone przez fachowca to powinno odbierać prawidłowo.
Tak jak pisałem wcześniej. Zrób porządek z anteną bo pewnie masz przegity przewód przy mocowaniu bata, dorą masę przy mocowaniu, ew wymień na nową. Jak pisałem koszt niewielki.
Chyba że mieszkasz w terenie górzystym, tam kłopoty z odbiorem to normalna sprawa. Potem ewentulanie poeksperymentuj ze wzmacniaczem ale na cuda to nie licz. Antena powinna być dostrojona do odbieranego zakresu i odbierać sygnał. Jak pisałem zależy to nie tylko od długości bata ale do jakości, ilości przewodu, jego parametrów. Dlatego dobrze jest dobierać jego długość. Podstawową sprawą jest miejsce mocowania anteny, zderzaki, błotniki, maska, klapy w zasadzie odpadają. Nie zawsze producent auta stosuje dobre miejsce na antenę, np Mercedes na tylnym błotniku, duży Fiat na podszybiu przednim. Jeśli masz możliwość to może kup używaną antenę na szrocie produkcji Hirshmana,, Fuby czy Katreina, taką trzeba przejrzeć przed zamonowaniem. Jakie masz auto ?
I jeszcze jedno na koniec , to że piszesz ze słuchasz na kableku a nie na antenie to prosty dowód na to że twoja antena nie odbiera!!! Szukaj przerwy w przewodzie.
SławeK