logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto umieścić 2 Alphard LW 65 A4 w obudowie bass-reflex 50 litrów?

piotrek7700 30 Lis 2006 15:05 1161 1
REKLAMA
  • #1 3279334
    piotrek7700
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    witam. mam pytanie czy opłaca się wrzucać 2 alphardy do obudowy b-r 50 litrów? wymiary b-r to średnica 4,7cm długoiść 10 cm. bo ma wysokie qts i nie wiem czy nie bedzie lepiej w closed? bo z symulacji wychodzi troche mała ch-ka impulsowa ....chodzi mi tylko o te alphardy.... bo takie dostałem i nie wybredzam.... obecnie sązamknięte w rurze 80 litrów 160mm z pcv kasy nie mam. ten zestaw ma uzupełniuć kolumne o część niskich i średnich (ewentualnie na wzmaku dorzuce filtr odcinający np powyżej 500Hz)wysokich nie potzrebuje za duzo. czy przy bassie te alphardy nie zakopią się i ni będzie zamiast bassu blleeee???? to będzie moja pierwsza konstrukacja. później kupie lepsze a teraz chce sie pobawic tym co mam.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3281738
    piotrek7700
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    ok. znalazlem troche podobny watek na elektrodzie.pl
    zasymulowalem obudowe zamknieta do nich i sa o dwa nieba lepsze ch-styki impulsowe. ale wyszla spora czestotliwosc rezonansowa.... chyba zostawie te alphardy w rurze , ma podobna obietosc do zasymulowanej obudowy...
    wczoraj musialem do nich dorabiac kopulke bo mi z jednego wyrwalo, byla postrzepiona i nie dalem rady spowrotem przykleic...moze sprobuje na arn'ie
REKLAMA