logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Oświetlenie LED-czy ktoś miał już to u siebie w mieszkaniu?

GoBo_74 10 Gru 2006 12:01 1200 3
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 3315062
    Poziom 36  
    Ocena: 415
    nie wiem czy powinenm obalac pare mitow dot LEDow ale ich sprawnosc nie jest tak wspaniala, zywotnbosc 30 tys godzin fajnie ..a pisza po ilu spada jasnoc o polowe ? albo po ilu h zgasnie pare ledow z tego "halogena" ... albo o tym jak nie naturalne swiatlo daja ? albo o tym ze ledy kochaja swiecic punktowo i zeby oswietlic to samo "halogenami" ledowymi potrzba ich troszke wiecej ?
    poza tym zly dzial
  • REKLAMA
  • #3 3315078
    GoBo_74
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Co do działu to nie bardzo wiedziałem gdzie to umieścić a jeśli chodzi o obalanie mitów to właśnie dlatego zadałem pytanie ponieważ nie za bardzo mam jakoś zaufanie do tego typu oświetlenie. Ale świat idzie do przodu i może okazać się iż jest to nowość i już ktoś to u siebie montował i jest zadowolony. W każdym razie dziękuję za wyrażenie opinii i czekam na następne :)
  • #4 3316106
    Father
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    Żeby oświetlenie led-owe dorównało tradycyjnemu trzeba jeszcze trochę poczekać, głównie ze względu na dużo mniejszą jasność i wysokie koszty w porównaniu do niezastąpionej żarówki :)
REKLAMA