logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonstruować własny wzmacniacz 50W? Krok po kroku dla początkujących

bestah 15 Gru 2006 23:13 1021 4
REKLAMA
  • #1 3335761
    bestah
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Mam pytanie chcial bym skonstruowac wlasny wzmacniacz.. taki np 50W... mog by mi ktos pomoc i powiedziec jak moge to zrobic..:)
  • REKLAMA
  • #2 3335890
    danielkk
    Poziom 31  
    Ocena: 113
    chcesz skonstrułowac od podstaw wzmacniacz po kolei obliczajac wartosci oporow i punktow pracy tranzystorow czy chcesz skorzystac z gotowej aplikacij i wykonac go???

bo jesli to pierwsze to bedzie trudno. Trzeba naprawde duzej wiedzy i doswiatczenia w projektowaniu takich układow.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3335893
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 3336146
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1704
    bestah napisał:
    Mam pytanie chcial bym skonstruowac wlasny wzmacniacz.. taki np 50W... mog by mi ktos pomoc i powiedziec jak moge to zrobic..:)

Najprosciej to pójść do sklepu i kupić zestaw do własnoręcznego montażu.. (oczywiscie można też zamówić w sklepie internetowym).

Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #5 3336701
    BolzZ
    Poziom 26  
    Ocena: 67
    bestah napisał:
    moglby mi ktos pomoc i powiedziec jak moge to zrobic?

to pytanie swiadczy o tym ze nie masz szans na skonstruowanie wzmacniacza :P zrob sobie lepiej cos na tda na podstawie noty katalogowej, albo poprostu jakis kit, albo przejrzyj wzmacniacze na tda na forum, np. to https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic221914.html ;)
REKLAMA