Witam, jakiś czas temu z kumplem postanowiliśmy zrobić suba. Była to moja pierwsza konstrukcja i jak dla mnie wyszło całkiem nieźle (dla mnie wystarczy). Głośnik jaki użyliśmy do taj konstrukcji to alphard lw1000, został umieszczony w zamkniętej budowie 24l, wszystko porządnie skręcone, w środku kilka wzmocnień, wygłuszenie, a na zewnątrz okleina drewno podobna. Pod subwooferem zamontowałem kolce. W środku podłączona jest zwrotnica (jakaś kupna).
Koszty podaje w przybliżeniu bo konstrukcja była robiona latem i nie pamiętam dokładnie wszystkich cen:
-Głośnik-80zl
-Płyty z przycięciem-15zł
-Wkręty, wikol, okleina-30zl
-Zwrotnica-25zł
-Kolce, gniazdo, kabel, osłona-20zł
-materiał wygłuszający-20zł
Razem:190zł
Suwoofer napędzam wzmacniaczem unitry pw7010 i do tej pory miałem pod niego podpiętą jeszcze jedną kolumnę tonsila space 86. Dotychczas w zupełności mi to wystarczało a wiadomo z biegiem czasu chce się czego lepszego, mocniejszego i lepszego. Postanowiłem kupić dwa altusy 110, lecz chcąc to wszystko razem podłączyć to będę musiał zaopatrzyć się w jakiś lepszy wzmacniacz. Co mogli byście mi polecić tak do 200zl-300zl? Zastanawiałem się również nad projektem Acu Horn Tomaszo plus do tego mój alphard dla uzupełnienia pasma dolnego. Jak sądzicie co będzie lepszym rozwiązaniem altusy czy własna konstrukcja? Jak przyjdą altusy może okazać się że mój subik będzie zbędny. Jak ktoś ma jakieś propozycje to zachęcam do pisania oraz oceniania i komentowania mojego dzieła
Dołączam kilka fotek (tylko nie wiem czy dobrze to robie
):
Koszty podaje w przybliżeniu bo konstrukcja była robiona latem i nie pamiętam dokładnie wszystkich cen:
-Głośnik-80zl
-Płyty z przycięciem-15zł
-Wkręty, wikol, okleina-30zl
-Zwrotnica-25zł
-Kolce, gniazdo, kabel, osłona-20zł
-materiał wygłuszający-20zł
Razem:190zł
Suwoofer napędzam wzmacniaczem unitry pw7010 i do tej pory miałem pod niego podpiętą jeszcze jedną kolumnę tonsila space 86. Dotychczas w zupełności mi to wystarczało a wiadomo z biegiem czasu chce się czego lepszego, mocniejszego i lepszego. Postanowiłem kupić dwa altusy 110, lecz chcąc to wszystko razem podłączyć to będę musiał zaopatrzyć się w jakiś lepszy wzmacniacz. Co mogli byście mi polecić tak do 200zl-300zl? Zastanawiałem się również nad projektem Acu Horn Tomaszo plus do tego mój alphard dla uzupełnienia pasma dolnego. Jak sądzicie co będzie lepszym rozwiązaniem altusy czy własna konstrukcja? Jak przyjdą altusy może okazać się że mój subik będzie zbędny. Jak ktoś ma jakieś propozycje to zachęcam do pisania oraz oceniania i komentowania mojego dzieła
Dołączam kilka fotek (tylko nie wiem czy dobrze to robie
Fajne? Ranking DIY