logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zresetować kod blokady wyjścia w Panasonic KX-TSC10PWD?

Mirek_D 03 Sty 2007 22:37 1569 8
REKLAMA
  • #1 3402151
    Mirek_D
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Trafił do mnie taki telefon z blokadą wyjścia ,facet zapomniał kodu ,czy jest możliwość tego obejść ,nie ma instrukcji
  • REKLAMA
  • #2 3404937
    cooltygrysek
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 530
    Witam o ile pamiętam można zrobić reset tylko prześlij zdjięcie bo jakoś nie kojarze modelu tele...
  • REKLAMA
  • #3 3404981
    PICIA
    Poziom 33  
    Ocena: 248
    wyjąć baterię z aparatu oraz odpiąć aparat od linni na 30 min -powinno hasło wywalić
  • REKLAMA
  • #4 3405733
    W.P.
    Specjalista - zasilacze komputerowe
    Ocena: 1225
    Hasło jest trwale zapisane w pamięci i odłączenie linii lub baterii niewiele tu pomoże. Pozostaje Ci serwis.
    (Spis na stronie Panasonica).
  • #6 3418453
    zbv
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Odblokuj aparat za pomocą uniweralnego hasła a mianowicie jest to słowo PANASONIC wystukane z klawiatury aparatu. A jak już odblokujesz to zgodnie z instrukcją zmień chasło na standardowe 1234. Tak naprawdę to te aparaty miały wadę i jak napięcie na bateriach spadało to telefon sam sobie zapisywał śmieci w pamięci.
  • #7 3418979
    PICIA
    Poziom 33  
    Ocena: 248
    dokładnie-kolega mi to wyjął z ust.
    ps
    nie słyszałem jesscze o takim sposobie jak kolega mówi
  • REKLAMA
  • #8 3425940
    zbv
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Sposób z dokumentacji serwisowej tego telefonu. Jeżeli coś nie wychodzi to mogę sprawdzić dokładnie (bo pisałem z pamięci) i opisać co i jak po kolei.
  • #9 3432252
    Mirek_D
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    temat skończony.proc.wpisuje losowo hasło jeżeli bateria spadnie poniżej 2.7v,zdjęcie blokady tj. przy wkładaniu bateri wcisnąć klawisze 1 9 #,aby usterka nie pojawiała się w przyszłości należy zewrzeć nogi proc US801 95i96 i po problemie

Podsumowanie tematu

✨ W telefonie Panasonic KX-TSC10PWD zablokowany jest kod wyjścia, którego właściciel zapomniał. Reset kodu nie jest możliwy przez odłączenie baterii lub linii telefonicznej, ponieważ hasło jest trwale zapisane w pamięci urządzenia. Istnieje jednak możliwość odblokowania telefonu za pomocą uniwersalnego hasła „PANASONIC” wpisanego z klawiatury. Po odblokowaniu zaleca się zmianę kodu na standardowy 1234. Problem z samoczynnym zapisywaniem błędnych danych w pamięci pojawia się, gdy napięcie baterii spada poniżej 2,7 V. Aby zapobiec ponownemu wystąpieniu usterki, należy zewrzeć nóżki 95 i 96 procesora US801. Alternatywnie, przy wkładaniu baterii można wcisnąć klawisze 1 9 #, co usuwa blokadę. W przypadku trudności z odblokowaniem zalecany jest serwis Panasonic.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA