Wpadłem ostatnio na pomysł żeby kupić sobie ten oto zestawik http://www.centrumelektroniki.pl/sklep/product_info/n/AVT721_B_Klaskacz_akustyczne_zdalne_sterowanie/cP/540_502/pId/17412.html?osCsid=525799dd3dde23806a61908887a94142 i popróbować dźwiękiem sterować włączanie i wyłączanie światła w moim pokoju. Załużmy że udało by mi sie ładnie polutować ten układ, załużmy że działał by on tak sprawnie jak w opisie. Tu rodzą sie moje wątpliwości. Jak delikatnym układem sterować napięcie 230V? Znajomy powiedział mi że potrzebny jest do tego odpowiedni przekaźnik, niestety ano on, ani ja, nie znamy oznaczeń dość dobrze...
Prosił bym gorąco o wybranie odpowiedniego przekaźnika (najlepiej w tym samym sklepie), i o krótkie objaśnienie zasady znakowania przekaźników (o czym mówi napięcie na cewce, idt.), oraz zasade ich podłączania
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Prosił bym gorąco o wybranie odpowiedniego przekaźnika (najlepiej w tym samym sklepie), i o krótkie objaśnienie zasady znakowania przekaźników (o czym mówi napięcie na cewce, idt.), oraz zasade ich podłączania
Z góry dziękuje i pozdrawiam