logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lexmark Z13 - fragmenty tekstu nie są drukowane, nowy nabój, nieregularne działanie

ztill 21 Lut 2007 20:53 1110 4
REKLAMA
  • #1 3601047
    ztill
    Poziom 23  
    Ocena: 19
    Witam.
    Drukarka pracująca już kilka lat, ostatnio zaczęły się kłopoty.
    Podczas drukowania fragmenty np wers nie są drukowane.
    Nabój nówka raz napełniany.
    Czasami drukuje dobrze innym razem już nie. Jestem przekonany, że to nie nabój.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3602564
    ztill
    Poziom 23  
    Ocena: 19
    Kolego ja te naboje napełniam średnio po kilkanaście razy (używam bardzo dobrych tuszy InkTek), jest to nabój kolorowy 10N0026.
    Problem pojawił się wcześniej, dlatego wymieniłem nabój.
    Może inne sugestie.
  • REKLAMA
  • #4 3602776
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    Jednak zanim definitywnie zwalisz winę na drukarkę to może jednak spróbuj na nowym nieregenrowanym wkładzie zrobić wydruki. Łatwiej jest chyba podmienić kardridż na nowy niż rozgrzebać drukarkę i patrzeć w mechanizmy.

Poza tym kiedy ostatnio w drukarce robiona była konserwacaja?

Cytat:
    Nabój nówka raz napełniany.
    :) sory to dla mnie wewnętrzna sprzeczność. Nówka to taki nabój z pudełka, a regenerowany to już nie nówka...

Powiem tak: naprawiłem już ok tysiąc atramentówek i problemy z jakością druku zazwyczaj (ok 90% przypadków) są winą kardridża albo głowicy (i nie ważne o jakim producencie mówimy to praktycznie ogólna zasada). Reszta takich usterek to zanieczyszczony mechanizmu oczyszczania głowicy (czyli generalnie brak okresowej konserwacji sprzętu) i zamiast czyścić głowice mechanizm ją brudzi, ale to widać po wyjęciu kardridża i obejżeniu głowicy, jeśli jest czysta to raczej nie to.
REKLAMA