logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Color LaserJet 3600 nie drukuje po restarcie na Windows 98 przez USB

krystian k 26 Lut 2007 21:05 1649 2
REKLAMA
  • #1 3621384
    krystian k
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 83
    Witam - po skorzystaniu z opcji szukaj nadałem temat :

Gdy drukarka była podłaczona pod Windowsem XP HE działała bez zarzutu pod portem USB .
    Jednakże zdecydowałem sie kupic taka sama pod sieć z duplexem a tą pod USB odsprzedałem koledze. Na jego komputerze zainstalowany jest Windows 98 bo tak musi być , zainstalowałem ja bez problemu wydrukawała strony testowe , jakies pliki z Corela itp do momentu jak zrestartowałem komputer . Podczas pruby drukowania z jakiego kolwiek programu wraz ze stroną testową włacznie niema wydruku , jedynie co jest to w oknie drukarki jest informacja : Drukowanie " i to wszystko .

Zrobiłem jeszcze tak , po wyłącznieu komputera wyjąłem wtyczke USB z Drukarki uruchomiłem komputer i jak się odpalił wetknąłem wtyczkę z powrotem i zadziałała zaczęła drukować ale znowu po zrestartowniu przestała drukować i nawet wyjecie i włozenie wtyczki USB nie pomogło .
    Brakło mi pomysłów .
    Dodatkowo zainstalowane kolega ma Drukarke HP 1010 pod USB i działa przez cały czas jak i równiez Drukarkę HP 3820 i tez działa .
  • REKLAMA
  • #2 3622258
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 831
    A jakbyś dołożył kartę z portami USB w PCI lub puścił ją przez HUB-a ? Podobny problem miałem z HP 3330 i działała wyłącznie na tych "dodatkowych" Obecnie też mam zagwozdkę bo HP-1018 nie drukuje mi na porcie USB w komputerze tylko poprzez HUB USB. Windows XP Pro . Po podpięciu do kompa wywala że "jedno z urządzeń ma awarię..." a po HUB-ie gra i śmiga! Co ciekawe w tym kompie 3330 podpięte bezpośrednio do USB w kompie działa O.K. Ciekawostka :-)

C.
REKLAMA