Witam
W jaki sposob mam polączyc 3 glosniki w kolumnach zeby uzyskac 8 ohm? Glosniki te sa 8 ohm 1 gwizdek i 2 nisko-sredniotonowe. Ma byc to kolumna 3-d i zwornica bedzie jak najprostsza. I tu moja prozba czy jakams prosta zwrotnice moglibyscie mi podac?? A jak nie to wiem zeby nie uszkodzic gwizdka dam kondensator
tylko mnie ta impedancja wyjsciowa interesuje. Wzmacniacz licytuje unitre PW9013 i ona impedancja obciazenie 8ohm
z gory thx za odp
pozdrawiam
P.S
przepraszam za takie noobowskie pytania
W jaki sposob mam polączyc 3 glosniki w kolumnach zeby uzyskac 8 ohm? Glosniki te sa 8 ohm 1 gwizdek i 2 nisko-sredniotonowe. Ma byc to kolumna 3-d i zwornica bedzie jak najprostsza. I tu moja prozba czy jakams prosta zwrotnice moglibyscie mi podac?? A jak nie to wiem zeby nie uszkodzic gwizdka dam kondensator
z gory thx za odp
pozdrawiam
P.S
przepraszam za takie noobowskie pytania
narazie bedzie takie polonczenie (jesli jest dobrze i jest te 8ohm niestety nie mam zadnego miernika zeby to zmiezyc ;/) a puzniej dojda cewki i bedzie to wygladalo mniej wiecej tak
a wartosci byly by takie C1=3,3uF C2=33uF, L1=0,2mH, L2=2,1mH dobrze obliczylem?? (jest to mija 1 zwrotnica ktora sam liczylem)