Konfiguracja mojego komputera:
- AMD X2 4200+
- Płyta ABIT KN9
- 2gb ddr 2 elixir 800mhz
- dyska sata seagate 160gb
- dysk ata caviar 120gb
- zasilacz fortron blue storm 500w
- nagrywarka dvd benq dw 1640
- radeon powercolor x1950pro 256mb
Problem wygląda następująco:
Komputer mam około 3miesięcy i wszystko było dobrze.
Dzisiaj rano wyłaczyłem komputer na 30 minut żeby odpoczoł po nocnym ściąganiu, po ponownym właczeniu pochodzi ok 30-40 min i momentalnie się wyłącza (nie resteuje) wyłącza sietak jak by np. prąd wyłączyli.
Po wyłączeniu komputera można go odrazu włączyć pochodzi znowu kilkadziesiąt minut i znowu się wyłącza.
Sprawdziłem w biosie temperatory były w normie tylko w jednym pisało tak:
PWM Temperature : 64 stopnie (jak dla mnie troszke duzo)
w ogóle nie wiem co to jest te PWN
Otworzyłem obudowe zaczołem dotykać poszczególnych elementów aby sprawdzić czy nie są gorące, tylko radiatorek na mostku południowym płyty głównej był bardzo ciepy nawet parzył po chwili dotykania.
W czym tkwi problem że w czoraj wszystko działało a dzisiaj się wyłącza komputer?
- AMD X2 4200+
- Płyta ABIT KN9
- 2gb ddr 2 elixir 800mhz
- dyska sata seagate 160gb
- dysk ata caviar 120gb
- zasilacz fortron blue storm 500w
- nagrywarka dvd benq dw 1640
- radeon powercolor x1950pro 256mb
Problem wygląda następująco:
Komputer mam około 3miesięcy i wszystko było dobrze.
Dzisiaj rano wyłaczyłem komputer na 30 minut żeby odpoczoł po nocnym ściąganiu, po ponownym właczeniu pochodzi ok 30-40 min i momentalnie się wyłącza (nie resteuje) wyłącza sietak jak by np. prąd wyłączyli.
Po wyłączeniu komputera można go odrazu włączyć pochodzi znowu kilkadziesiąt minut i znowu się wyłącza.
Sprawdziłem w biosie temperatory były w normie tylko w jednym pisało tak:
PWM Temperature : 64 stopnie (jak dla mnie troszke duzo)
w ogóle nie wiem co to jest te PWN
Otworzyłem obudowe zaczołem dotykać poszczególnych elementów aby sprawdzić czy nie są gorące, tylko radiatorek na mostku południowym płyty głównej był bardzo ciepy nawet parzył po chwili dotykania.
W czym tkwi problem że w czoraj wszystko działało a dzisiaj się wyłącza komputer?