Witam.posiadam astre 1.6XEL czyli 16 zaworowa i mam z nia nielada problem. mianowicie kiedy sie nagrzeje obroty na benzynie skakaja od2do3 tys. na gazie jest podobnie albo gasnie. jesli ktos wie co sie dzieje to byłbym wdzieczny za rade
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tampawel23456 napisał:Witam.posiadam astre 1.6XEL czyli 16 zaworowa i mam z nia nielada problem. mianowicie kiedy sie nagrzeje obroty na benzynie skakaja od2do3 tys. na gazie jest podobnie albo gasnie. jesli ktos wie co sie dzieje to byłbym wdzieczny za rade
pawel23456 napisał:a mozesz mi powiedziec jak samemu sprawdzic sonde Lambda
elektrit napisał:ale bzdurzycie z tym silniczkami, az się płakać chce
elektrit napisał:jacekzamki, a on sobie żyje tak swoim życiem, czy jest sterowany przez coś?
Pewnie nie wiesz.
Dalej-szybka stabilizacja biegu jałowego w tym modelu jest realizowana poprzez dynanmiczną regulację kąta wyprzedzenia zapłonu.
Za wolne obroty odpoiwada tam wiele czynników.
Czujnik temp. biegu jałowego ma znaczny wpływ na bieg jałowy.
pawel23456 napisał:no tak bo poszłem grzebac do autka i podczas pracy zapaliła mi sie kontrolka od kodów.no i taki wykryłem.tylko teraz musze znalesc ten czujnik obejzałem cały silnik i jakos nie moge sie go dopatrzec.
czyli waczym zdaniem nalezy wymienic ten czujnik od tem. cieczy???
piotrdan napisał:A jakoś nikt gazu się nie czepił ani lewego powietrza. Może bloki na maksa poprzestawiane. Poza tym jacekzamki odłączając sondę od sterownika silnika jak myślisz jak powinno wyglądać napięcie na sondzie np 1V ? będzie oscylować czy stać w miejscu ? zakładając że silnik nie jest uszkodzony mechanicznie np. nie ssie lewego powietrza
jacekzamki napisał:
odlaczajac sonde od sterownika sprawna sonda nadal pokazuje napięcia - oczywiscie ich wartosc powinna sie zmieniac. Na razie w ogole ustalmy czy ta sonda cokowliek pokazuje
pawel23456 napisał:Witam.posiadam astre 1.6XEL czyli 16 zaworowa i mam z nia nielada problem. mianowicie kiedy sie nagrzeje obroty na benzynie skakaja od2do3 tys. na gazie jest podobnie albo gasnie. jesli ktos wie co sie dzieje to byłbym wdzieczny za rade