logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows XP wolniejszy po reinstalacji i przywróceniu folderów aplikacji oraz Avasta

mrrudzin 11 Kwi 2007 19:04 1124 3
REKLAMA
  • #1 3777555
    mrrudzin
    Poziom 39  
    Ocena: 580
    Reinstalnąłem Windowsa XP - stary miał już z dwa lata i coraz częściej dawał do zrozumienia że ma dośc.
    "przechowałem" jednak stare konfiguracje programów itp (folder Dane aplikacji).

Po reinstalu popodmieniałem foldery aplikacji tak, aby np. przeglądarka internetowa pamiętała hasła i ulubione, a komunikator listę kontaktów i historię.
    Jednak w czasie instalacji programu antywirusowego i firewalla (Avast / Zone alarm) pojawił się jakiś problem - system kilka razy się resetował od razu po pojawieniu się pulpitu. Pomogło "wycięcie" obu aplikacji i zainstalowanie jeszcze raz.

System działa, ale są pewne problemy:
    WinXp ma "styl" - czyli ładne okrągłe kolorowe przyciski. Są one w przypadku np. panelu sterowania, a nie ma przy aplikacjach (np. przegladarka internetowa).
    Windows XP wolniejszy po reinstalacji i przywróceniu folderów aplikacji oraz Avasta

Wszystko działa wolniej niż przed instalacją (program długo się ładuje, przy przełączaniu miedzy aplikacjami potrzeba dużo więcej niż wcześniej czasu. A gdy aplikacja działa - nie ma już żadnych problemów).

Co może byc przyczyną?
  • REKLAMA
  • #2 3777598
    *mondzio*
    Poziom 30  
    Ocena: 54
    Cytat:
    Reinstalnąłem Windowsa XP

reinstalacja naprawi ci tylko system a wszystko to co miałeś pozostanie bez zmian
    podmiana folderów nic ci nie załatwi
    trzeba było skopiować na dysk np;D to co ci było potrzebne
    zrobić format i dopiero podmienić
    poczytaj może to
    http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=5989
    ale nie wiem czy wielce co wskórasz
    poprzenoś dane ci potrzebne i zrób format
    trochę będzie przy tym pracy bo musisz poinstalować na nowo programy ci potrzebne
  • REKLAMA
  • #3 3778037
    mrrudzin
    Poziom 39  
    Ocena: 580
    Zrobiłem coś a'la format
    Czyli zmieniłem nazwy folderów Program Files, Dokumenty i Windows.
    Zainstalowałem na nowo, ale w czasie instalacji coś się sp*. Nie było paska szybkiego uruchamiania. Gdy chce utworzyc nowe konto użytkownika - nie moge bo pojawia się puste okno itp.
    Zastanawiam się czy niezbędny jest kolejny reinstal
    czy wystarczy coś "dograc" itp.
  • #4 3778098
    Sprynio
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Najlepszym sposobem byłby jednak kolejny reinstall...
REKLAMA