logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lpg. Dużo pali. Nie pojedzie na benzynie. Błędy ECU.

wojtek1562 27 Kwi 2007 12:43 1371 2
REKLAMA
  • #1 3826141
    wojtek1562
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam! Prosił bymo pomoc..
    Wiem ze instalujesz instalacje lpg.. Mam peugeota 106 1.4 na monowtrysku.Znalazłem goscia w gazecie co mi załozył instalacje lpg za 700 zł nie znajac sie wówczas na temacie cieszyłem sie jak dziecko..ale ...
    Instalacja jest 1 gen. mikser, parownik ze srubka..zadnych emulacji sondy silniczków krokowych czy komputerow.W aucie od poczatku na gazie swiecił sie check i po kilkudziesieciu km nie hula na benzynie.Spalanie 12 l ;/.Na diagnozie wykazuje mi "bład obwodu wtrysku" i "składniki mieszanki po za zakresem" postanowiłem cos z tym zrob8ić, kupiłem emulator sondy + emu wtrysku w jednym, podłaczyłem to i check zniknał ale dalej pali duzo i nie pojedzie na benzynie bo ECU dostaje błedy te same(mimo ze check sie nie swieci) i dopiero jak odłacze kleme to sie resetuje i jedzie na benzynie.W czym jest problem i jak mozna go rozwiazać????
  • REKLAMA
  • #2 3830310
    mazigt1
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Zdejmij tą instalacje i jedź do porządnego warsztatu gdzie montują lpg i zrób to porządnie, a będziesz się cieszył dobrąinstalką przez pare lat. dobra i tania instalka to koszt 1200 zł;]
  • #3 3830807
    WITEK1952
    Poziom 28  
    Ocena: 388
    Witam.Miałem kiedyś przypadek,że gazownik odciął zamiast (+) przy końcówce wtrysku (-),który jest sterowany komputerem.Historia była podobna.Po przełozeniu przewodów uspokoiło sie.Pozdrawiam Witek.
REKLAMA