logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pliki MOV, jak odtwarzać, odtwarza pojedyncze klatki.

mrrudzin 17 Maj 2007 10:42 3094 6
REKLAMA
  • #1 3893253
    mrrudzin
    Poziom 39  
    Ocena: 581
    Mam problem z odtwarzaniem plików MOV. Zainstalowałem pakiet QuickTime Alternative, próbowałem też zwykłym QuickTime. Komputer zachowuje się jakby brakowało mu mocy (2GHz / 1GB RAM-u) - odtwarza pojedyńcze klatki, tnie itp. W przypadku innych plików multimedialnych nie ma żadnego problemu.

W czym jest problem?[/url]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3893290
    basman123
    Poziom 23  
    Ocena: 25
    a nie masz zainstlowanego jakiegos Codec Packa, ktory rowniez moglby probowac otwierac te pliki? moze jest jakis konflikt?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3894802
    mrrudzin
    Poziom 39  
    Ocena: 581
    Częściowo załatwiło sprawę. Teraz większość plików działa normalnie (płynnie, nie obciążając 100% procesora), ale niektóre nie odtwarzają sie wcale.
  • REKLAMA
  • #5 3896466
    End
    Poziom 29  
    Ocena: 68
    Witam. A zainstalowałeś full pakiet czy standard?
  • #6 3896715
    hazy77
    Poziom 12  
    po pierwsze to żadnych paczek tylko zaśmiecają system i powodują że później są konflikty
    najlepiej zainstalować ffdshow + real alternative, quick time alternative, ac3 i to w zupełności wystarcza (do tego ściągasz jeszcze vlc player i nic się nie oprze)
  • #7 3896817
    End
    Poziom 29  
    Ocena: 68
    Czy ja wiem... korzystam z tego od dawna i nie mam najmniejszego problemu. A nawet teraz WMP dekoduje mi format mpc bez żadnych dodatkowych pluginów.
    A jakie to konflikty powoduje taka paczka? Bo nie spotkałem się...
    Ten pakiet zanim się zainstaluje to sam wywala kodeki wczesniej zainstalowane przez użytkownika komputera, które to właśnie mogłyby powodować jakiś konflikt.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem z odtwarzaniem plików MOV objawia się odtwarzaniem pojedynczych klatek i zacinaniem, mimo posiadania komputera o parametrach 2 GHz i 1 GB RAM. QuickTime Alternative oraz standardowy QuickTime nie rozwiązują problemu. Możliwe przyczyny to konflikty kodeków zainstalowanych w systemie. Zalecane jest odinstalowanie wszystkich kodeków i instalacja pakietu Kazaa Lite Codec Pack, co częściowo poprawiło odtwarzanie większości plików, choć niektóre nadal nie działają. Alternatywnie, zamiast dużych pakietów kodeków, sugeruje się instalację ffdshow, Real Alternative, QuickTime Alternative oraz AC3, a także używanie odtwarzacza VLC, który radzi sobie z wieloma formatami bez dodatkowych wtyczek. Dyskusja wskazuje na ryzyko konfliktów kodeków przy instalacji dużych pakietów, jednak Kazaa Lite Codec Pack automatycznie usuwa wcześniejsze kodeki, co może zapobiegać problemom.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA