Człowieku - zacznij używać znaków interpunkcyjnych (kropka, przecinek) dużych liter na początku zdania wówczas będzie łatwiej cię zrozumieć o czym piszesz bo być może masz dużą wiedzę w mechanice ale nie potrafisz jej przekazać. Zanim wyślesz post to go poprostu przeczytaj czy poza tobą ktoś inny też go zrozumie.
Cytat: abym byl zadowolony ze wskazan i dalem 2 rownolegle
- domyślam się, że chodzi o wskazania wskaźnika temperatury który masz wbudowany w deskę rozdzielczą (oryginalny wskaźnik) - czujnik tego wskaźnika który jest gdzieś w bloku silnika lub w chłodnicy dawał słabe wskazania dla tego dołożyłeś drugi czujniki - teraz pytanie: gdzie dołożyłeś ten drugi czujnik temperatury?
Cytat: w twoim przypadku gdy wskaznik elektroniczny byc moze wystarczy jeden czujnik
W moim przypadku nie mam żadnego wskaźnika na desce rozdzielczej dla tego też szukam jakiegoś prostego rozwiązania aby móc sobie zrobić taki wskaźnik.
Cytat: poprostu zamiast czujnika paliwa podlacz dodadkowy cz. temperatury
tego to już kompletnie nie kumam - jak mogę wymienić czujnik paliwa na czujnik temperatury?! Według tego rozumowania to temperatura paliwa jest taka sama jak cieczy chłodzącej silnik i dla tego też można wymienić czujnik paliwa na czujnik temperatury? - Według mnie to chyba coś nie tak.
Cytat: pomysl nad przekaznikiem ktory bedzie przelaczal obwody automatycznie np . wykorzystujac sygnal cz. oleju
Sygnał z czujnika oleju? A jak by miał czujnik oleju przełączać przekaźnik? Czy czasem ten czujnik nie podaje jakiegoś sygnału (napięcie/opór) w momencie gdy w silniku jest mało oleju? Jeśli tak to właściwie nigdy nie wysteruje przekaźnika bo poziom oleju będzie zawsze w normie.